Slovenija
22 ogledov

Rupar vse do Bruslja

null Žurnal24 main
Tržiška volilna komisija zavrnila očitke o domnevnih nepravilnostih. Županski kandidat Pavel Rupar namerava o nepravilnostih obvestiti tudi Bruselj.

Janka Šolinc, predsednica tržiške volilne komisije, je vse nepravilnosti zavrnila kot neutemeljene. Dodala je, da so Ruparja v ponedeljek po elektronski pošti opozorili na rok za oddajo ugovora. Ugovor je bilo mogoče poslati po elektronski pošti, poštni urad v Tržiču je bil odprt do 19. ure, v Ljubljani pa do polnoči. Iz tega po besedah Šolinčeve sledi, da je bilo časa za oddajo ugovora dovolj.

 

Županski kandidat Pavel Rupar je volilno komisijo opozoril na nezmožnost oddaje ugovora na potek volitev, krajo glasovnic, onemogočanje prisotnosti zaupnikov, nepravilnosti pri identifikaciji volivcev, prirejanje rezultatov v svetih krajevnih skupnosti in sestavo občinske volilne komisije.

Preverili so tudi očitek o kraji glasovnic. Na enem izmed tržiških volišč je bil ugotovljen primanjkljaj neuporabljenih glasovnic (devet glasovnic za župana in deset za volitve v občinski svet), v Kovorju pa so odkrili enega neevidentiranega volivca. Ker je bila razlika v glasovih med Borutom Sajovicem in Pavlom Ruparjem 1570 glasov, omenjeni nepravilnosti nista mogli bistveno vplivati na izid volitev.

Po besedah Šolinčeve je Rupar tajnici komisije priznal, da so pozabili prijaviti zaupnika za predčasne volitve, identifikacija volivca na drug način poleg osebnega dokumenta pa je na podeželju legalna praksa, je še dodala. Tako volilni odbori kot občinska volilna komisija so bili sestavljeni pluralno. V njih so bili člani imenovani s strani Nsi, Zares, SD, SLS in LDS.

Rupar vložil ovadbo

Rupar je na kranjsko tožilstvo zaradi domnevnih nepravilnosti podal ovadbo proti neznanemu storilcu. Zagotovil je, da bo vztrajal pri tej pravni poti, o očitanih nepravilnostih v Tržiču pa bo obvestil tudi institucije EU.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.