Slovenija
3917 ogledov

Ruparjevi protestniki naj bi se spravili na novinarko, zdaj od nje pričakujejo opravičilo

protest upokojencev pavle rupar Saša Despot Pavel Rupar.
Rupar trdi, da gre za izmišljotino in da novinarka ni bila napadena.

"V četrtek mi je med snemanjem prihoda Pavla Ruparja pred RTV Slovenija, kamor je Rupar na Facebooku pozval del udeležencev shoda upokojencev, eden od protestnikov iz rok izpulil službeno kartico. Kot je razvidno iz posnetka sem zaradi tega s snemanjem prekinila," je pojasnila novinarka RTV Slovenija Larisa Daugul.

Ko je protestnik na podlagi njene kartice ugotovil, da je novinarka RTV Slovenija, pa je sledilo "dretje, žaljenje, fizične grožnje", je dodala Daugul.

"Po dogodku sem z delom prekinila, ker me je postalo strah, česar je me bilo najprej sram. Novinar mora prenesti določeno mero nelagodja na terenu, protesti pa so legitimen način izražanje jeze nad razmerami v družbi. Napada ne jemljem osebno, ker vem, da je posledica večletnega sistematičnega in načrtnega hujskanja proti novinarjem RTV-ja in drugih medijskih hiš. Ker tisti, ki izvajajo hujskaštvo, vedo, da je to res, me zdaj postavljajo na laž. Obtožbe, da je bil dogodek zrežiran, so grozljive, ne pa presenetljive. Namigovanjem se pridružujejo celo nekateri vodilni kadri znotraj naše medijske hiše," je sklenila v zapisu.

Rupar od novinarke zahteva opravičilo

Rupar je medtem incident označil za izmišljen: "Incident pred RTV SLO so si enostavno izmislile tiste strukture, ki hlapčevsko sledijo enoumju in za svoje delovanje uporabljajo laži in na podlagi tega seveda obsodbe in sodbe! Incidenta ni bilo, o njem ne obstaja ne video, so pa priče, ki bodo potrdile, da novinarke Larise ni nihče napadel!"

Ob tem je dejal, da so "pred leti znotraj RTV pozivali k smrti nekega politika", obsodbe protestnikov in njega osebno pa da so "zelo nevarne". "Spomnimo se začetka druge svetovne vojne, ko so v "Kristalni noči" nacisti sami požgali parlament, obsodili pa Žide, ki so jih potem množično pobijali! Ali pa na povojne poboje komunistov, katerih ponosni nasledniki so zdajšnji oblastniki, ko so pobili na tisoče Slovencev brez sodišč, zgolj s podobnimi lažnimi obsodbami, kot so se je zgodilo nekaj dni nazaj z uslužnicami RTV našega inštituta!"

Rupar je nato zapis nadaljeval kar z velikimi tiskanimi črkami: "VSEKAKOR SO BILI OBVEŠČENI TUDI S STRANI POLICIJE DA RUPAR IN 1. OKTOBER NI ORGANIZATOR, NE POBUDNIK POHODA! POSLEDIČNO JE TAK NAPAD NA OBUBOŽANE UPOKOJENKE JE SKRAJNO SPREVRŽENO IN ZELO NEVARNO DEJANJE, CILJ PA JE ZAGOTOVO LIKVIDACIJA RUPARJA IN UKINITEN INŠTITUTA 1. OKTOBER! ZATO ZAHTEVAM OD NOVINARKE, SINDIKALISTKE, KI SI JE DOMNEVNO SAMA IZMISLILA TA SCENARIJ IN VSEH, KI SO NAS NAPADLI Z LAŽJO IN NAMERNO, DA SE NAM OPRAVIČIJO IN PREDVSEM PRENEHAJO S KAMPANJAMI OBSOJANJA IN LAŽI, RAZDELJEVANJA IN NESTRPNOSTI, KER RESNIČNO LAHKO ZANETIJO HUDE ČASE, KOT SMO JIH V ZGODOVINI ŽE VIDELI!"

K opravičilu pa je pozval tudi ministre in javne osebe, ki da so "zavestno obsojale žrtve", čeprav so po njegovih besedah vedele, da gre za lažni incident.

Žalili tudi druge novinarke

Plazu žaljivk je bila priča tudi novinarka RTVS Nataša Štefe"'Komunisti', se zadere name, ko odklepam kolo pred radijsko stavbo. Po starosti bi lahko bil moj oče ali dedek. Malce hiti, avtobus na koncu ulice ima že prižgan motor. 'Srečno pot' mu prijazno zakličem. Še dobro sem jo odnesla, na starejšo kolegico so se drli 'prostitutka'."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 36
  • tomaz6 20:41 02.junij 2023.

    Samo nepismen slovenski agitprop ne zna brati velikih tiskanih črk.

  • Kmodri 18:21 02.junij 2023.

    Žurnal naprošam, da ta ksiht zamenjate za drugega, ker imamo nočne more o nacistih!

  • Kmodri 18:18 02.junij 2023.

    Če bi srečal podrepnika S(D)S firerja Princa teme in revizijonista zgodovine, bi glede na fris pomislil, da so nas okupirali nacisti! Ali pa da sem padel v časovno luknjo leta 1941!