Slovenija
6 ogledov

Rupel je pred srečanjem optimističen

jansa Žurnal24 main
Zunanji minister je pred srečanjem Janše in Sanaderja optimističen glede reševanja odprtih vprašanj med državama.

Zunanji minister Dimitrij Rupel je pred srečanjem premierjev Slovenije in Hrvaške Janeza Janše in Iva Sanaderja, napovedanim za nedeljo na Bledu, izrazil optimizem glede reševanja odprtih vprašanj med državama. "Upam, da bomo prišli skupaj, takšen je namen," je dejal. Opozoril pa je, da je pripravljenost sicer velika in da "optimizem obstaja, ampak za dogovor sta vedno potrebni dve strani".

Pogovor Janše in Sanaderja ob robu strateškega foruma na Bledu, na katerem bo sodeloval tudi Rupel, bo po njegovih besedah tekel o različnih predlogih reševanja odprtih vprašanj med državama. "Osebno mislim, da bo ta sestanek koristen, da bo prispeval k neki jasnosti," je dejal minister.

V zvezi z dosedanjimi predlogi je bilo po Ruplovih besedah kar veliko razprav in pričakovanj; Slovenija pričakuje, da bo Hrvaška povedala, kaj si misli o teh razpravah in različnih predlogih. Slovenija je sicer po njegovih besedah "v zagonu predlaganja konstruktivnih rešitev". "Mi dokazujemo sami sebi, našim prijateljem na Hrvaškem, predvsem pa Evropski uniji, da smo sposobni konstruktivnega razmišljanja, predlaganja, dogovarjanja o občutljivih vprašanjih," je še povedal Rupel.

Srečanje Janše in Sanaderja bo v nedeljo popoldne, predvidoma pa mu bo sledila izjava za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.