Slovenija
9928 ogledov

Rupel s svojimi ambicijami šokiral mnoge

Dimitrij Rupel Dejan Mijović
Bo kandidiral za položaj vodje agencije?

Po razrešitvi Renate Zamida je vodenje Javne agencije za knjigo kot vršilec dolžnosti direktorja prevzel Sebastjan Eržen, ki pa naj bi se junija vrnil na ministrstvo za kulturo, je danes poročala TV Slovenija.

A kot so dejali v oddaji Radijski dnevnik, se za položaj vodje agencije resno zanima tudi Dimitrij Rupel. Ta je domneve potrdil, čeprav formalno še ni kandidiral za položaj. "Moram videti, kakšna bo zdaj situacija. Nekaj vem o knjigah, nisem pa strokovnjak za te urade, ki se s knjigami ukvarjajo pri nas," je dejal za Radijski dnevnik in dodal, da ga položaj zanima predvsem zaradi častnega gostovanja Slovenije na Frankfurtskem knjižnem sejmu. "Treba je s tem poskrbeti za nekatere mednarodne povezave in tako naprej, se pogajati, da tako rečem, za slovenske interese tudi v tujini, česar sem vajen." 

Kot poroča TV Slovenija, je novica mnoge šokirala, saj je izdajanje knjig izjemno zahtevno področje, Rupel pa naj ne bi imel dovolj izkušenj na tem področju. 

dezurni@zurnal24.si

Dimitrij Rupel Slovenija Policist iztožil 2500 evrov od Dimitrija Rupla

 

 
Komentarjev 17
  • Wendi_Perez 15:06 11.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu 0d doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Ender3 10:35 11.maj 2021.

    Dimitrij je tudi dober poznavalec, odvisnik od dobre kapljice. Pravi kader za odgovorno službo !

  • Pepe007 10:34 11.maj 2021.

    Sedaj je pravi čas, da se vprašamo, kdo je bil proti "prisilnemu" upokojevanju po KPK7?