Slovenija
11461 ogledov

Policist iztožil 2500 evrov od Dimitrija Rupla

Dimitrij Rupel
1/2
Dejan Mijović
Okrajno sodišče v Ljubljani je prometnemu policistu Sandiju Sheikhi prisodilo 2500 evrov odškodnine, ki mu jo mora zaradi neprimernega vedenja plačati nekdanji minister za zunanje zadeve Dimitrij Rupel. Ta se bo na sodbo pritožil, poroča Dnevnik.

Zadeva izhaja iz oktobra 2016, ko sta Sheika in kolega blizu Žal opazila avto s tremi nepripetimi osebami, ki ga je, kot se je izkazalo kasneje, vozil Rupel. Ta na znak z modrimi lučmi in sireno ni ustavil, ampak je ustavil šele, ko sta zapeljala pred njega.

Rupel je Sheikhi menda očital, da je nesposoben in sramota ter mu grozil, da se bo potrudil da bodo dobili manjše plače, spotaknil se je ob njegov priimek in mu očital, da ga je ustavil le zato, ker je Slovenec. "Od vseh postopkov v zadnjih šestnajstih letih je bil ta zame najbolj stresen," je Sheikha po poročanju Dnevnika izjavil na sodišču in dodal, da takšnega ponižanja in žaljivk še ni bil deležen.

Ruplov odvetnik Žiga Podobnik je dejal, da gre za unikatno, prvo sodbo, ki pritrjuje policistom, da lahko tožijo ljudi, ki jih obravnavajo v prekrškovnih postopkih in jim ugovarjajo. "Odpira novo prakso, zato bi bilo dobro, da se o tem vprašanju izreče tudi višje ali morda še vrhovno sodišče," je za Dnevnik povedal Podobnik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 08:03 14.november 2020.

    Dimitrij Rupel svetovalec Pahorja se ima za boga ,kar mu dopušča status pripadnika politicne kaste v državi ,ki ima korupcijo zapisano v Ustavi .

  • Avatar DagobahCitizen
    DagobahCitizen 15:54 13.november 2020.

    [ Policist iztožil 2500 evrov od Dimitrija Rupla ] Bravo.

  • Avatar praufo
    praufo 15:07 13.november 2020.

    evo še eden osvajalec slovenije, ki je po krivem obdolžen ... res se mi smili ... bral sem članek v nekih cajtnigih na to temo pred leti ... sramota, res čisti bebec ... sploh pa ne razumem zakaj tako nizka ...prikaži več kazen, pa sej bo mogu še zmenjat svoje solde, da sploh pride do takega drobiža