Slovenija
11 ogledov

Rušenje v štirih letih

Hotel bodo porušili in gradili v dveh fazah, zato bo medtem vseeno obratoval. Di Žurnal24 main
Ko bo uresničen srednjeročni načrt rušenja Hotela Slona, bodo začeli z gradnjo novega, ki bo imel dve nadstropji več in garažno hišo.

Načrti družbe Hotel Slon, po katerih bodo stari hotel porušili in na njegovem prostoru zgradili novega, so srednjeročni, ocenjuje direktor Gregor Jamnik.

Kot pojasnjuje, želijo dela začeti do leta 2013, “da bi ujeli evropska sredstva”. Mestni svetniki bodo na julijski seji mestnega sveta namreč potrjevali dopolnjeni osnutek prostorskih načrtov zanj. V njih sta predvidena rušenje hotela in gradnja novega, ki bo lahko višji za dve nadstropji, v treh kleteh pa bo imel garaže. Ohraniti bodo morali arkade ob Slovenski cesti, rekonstruirati fasado iz leta 1939 z vsemi elementi (okni, ložami, venci z bakrenimi obrobami), prav tako mora biti enako oblikovan vogal Čopove ulice in Slovenske ceste.
Zdaj imajo 170 sob, želijo jih 220, poleg teh pa še garažno hišo z avtodvigalom za vstop s Slovenske ceste in wellness. V pritličju bodo tudi v atriju uredili nakupovalne arkade, slaščičarna in lounge pa bosta ostala. Dostop do hotela bo po novem tako s Slovenske ceste kot Nazorjeve ulice ter iz Gledališke pasaže.

Lani kozmetična prenova
“Najprej bomo pridobili gradbeno dovoljenje, nato pa ocenili položaj na trgu,” pravi Jamnik. Ker so lani milijon evrov namenili kozmetični obnovi hotela – obnovi recepcije, konferenčnih dvoran, zajtrkovalnice, zamenjavi tekstilij in posteljnine, v vse sobe pa namestili novo avdiovideo opremo, se jim z rušenjem po direktorjevih zagotovilih ne mudi. Koliko bo stal novi hotel, ni želel izdati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.