Slovenija
2771 ogledov

Rusi odpovedujejo rezervacije pri nas

hotel recepcija receptorka receptor Profimedia
Slovenska zdravilišča se zaradi vojne med Rusijo in Ukrajino soočajo z odpovedjo rezervacij ruskih gostov.

V Zdravilišču Rogaška so imeli v teh dneh nekaj gostov, ki so že odšli domov, spomladanske rezervacije pa so odpovedane. Odpovedi beležijo tudi v Termah Krka in Savi Turizmu.

Direktor slatinskega zavoda za kulturo in turizem Dino Markovinovič ocenjuje, da je to težak udarec za njihove hotelirje. Po njegovih besedah so prav ruski gostje v predkoronskem času v Rogaški Slatini ustvarjali 40 odstotkov vseh nočitev.

V Termah Krka nimajo gostov iz Rusije, nekaj posameznikov, ki so svoj prihod napovedali ta mesec, pa je v preteklih dneh svoje rezervacije preklicalo.

Tudi v družbi Sava Turizem trenutno nimajo ruskih gostov, beležijo pa odpovedi spomladanskih terminov.

V portoroškem hotelskem resortu LifeClass Hotels&Spa imajo nekaj gostov iz Rusije, vendar je njihovo število zelo majhno v primerjavi z gosti iz drugih držav. Napoved prihodov gostov z ruskega trga do konca meseca kaže na podobno sliko, pri čemer v Portorožu večjega števila odpovedi za zdaj ne beležijo.

V Termah Olimia nikoli niso imeli veliko gostov iz Rusije, zato se jim trenutno razmere glede na vojno med Rusijo in Ukrajino ne poznajo pri rezervacijah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar F16
    F16 17:49 02.marec 2022.

    "Slovenska zdravilišča se zaradi vojne med Rusijo in Ukrajino soočajo z odpovedjo rezervacij ruskih gostov." Tole ne bo držalo povsem. Odpovedujejo zaradi ukrepov SLO. Sicer pa kaj bi se sekirali, Robin Hood na vladi bo vzel kjer je in dal kjer ni 😁

  • rd2dmk2 14:22 02.marec 2022.

    ja no, pišuka, pa ne bo tip menda dezertiral iz vojske, da bo lahko prišel se namakat v tiste naše uboge toplice.

  • jakec1575 13:30 02.marec 2022.

    ah. terme bodo ze zapolnile vrzel. italijanski,a vstrijski in drugi gostje. samo marketirat je treba it v frankfurt. malo so se ulenili, ko so se navadili na redne ruske goste.