Slovenija
3649 ogledov

Tudi ruvanje dreves in razkrivanje streh

Nevihtni oblaki
Pomikanje nevihtnega dogajanja.

Kot poroča vremenski portal neurje.si se je nevihtno dogajanje v severovzhodni Sloveniji že umirilo, nekaj neviht z nalivi in močnejšimi sunki vetra se nahaja nad delom osrednje Slovenije in nad Kozjanskim. 

"Ponekod na severovzhodu Slovenije je prehod hladne fronte spremljal močan nevihtni piš. O večji toči na srečo ne poročate," so zapisali v objavi ob 16.54. Objavo so pospremili s fotografijo, ki jim jo je poslala bralka iz Štajerske in prikazuje izruvano drevo.

Na nevarnost lokalnih neurij so opozorili tudi na Upravi RS za zaščito in reševanje. "Iznad Avstrije se nad Koroško, Štajersko in Pomurje in naprej proti jugovzhodu pomika več nevihtnih celic, ki povzročajo močne sunke vetra, krajevno močne nalive, možna je toča. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki," so posvarili iz celjskega regijskega centra za obveščanje.

Pomikanje padavin spremljajte na tej povezavi. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

V občini Slovenska Bistrica je močan veter v naselju Zgornja Ložnica razkril del strehe osnovne šole, v naselju Spodnja Polskava in Pokoše je podrl drevesi, v naselju Visole pa je drevo padlo na streho stanovanjske hiše. V občini Šentilj je meteorna voda v naselju Ceršak zalila prostore poslovnega objekta.

Težave so imeli tudi v naselju Zgornje Gruškovje v občina Podlehnik, kjer je meteorna voda z vejami in umazanijo zapolnila most ter se začela razlivati. Gasilci so odstranili dva kubična metra vej in umazanije in počistili prepust ter s tem omogočili pretok vode.

Neurja so to popoldne zajela tudi Koroško. Na območju Dravograda je voda zalivala objekt v Sv. Danielu, posredovali so gasilci, na Muti pa so morali na več lokacijah odstranili podrta drevesa, ki so ovirala promet na lokalnih cestah. Podobno je bilo na območju občine Podvelka in Lovrenc na Pohorju, kjer je močan veter podrl dve drevesi preko ceste v naselju Puščava in Rdeči Breg.

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi plazu pri Vuhredu zaprta cesta Ribnica na Pohorju-Vuhred.

Močan veter je popoldne podiral tudi drevesa na območju občine Brežice, v naselju Libna v občini Krško pa je veter poškodoval drog električne napeljave. Tudi na območju Sevnice je veter odlomil smreko in poškodoval elektro daljnovod. V obeh primerih so o tem obvestili dežurno službo Elektro Celje, na spletni strani še navaja center za obveščanje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Morrijessa
    Morrijessa 00:56 30.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m