Slovenija
182 ogledov

S 3. aprilom se Mercatorjeve trgovine odpirajo drugače

mercator Anže Petkovšek
S prehodom na poletni čas se spreminjajo tudi odpiralni časi trgovin. V Mercatorju pojasnjujejo, da ne gre za novost, saj se kupcem od trgovine do trgovine prilagajajo.

Poletni obratovalni čas bo v določenih Mercatorjevih trgovinah pričel veljati 3. aprila in bo veljal do predvidoma 1. oktobra. "Obratovalnega časa ne prilagajamo glede na velikost trgovin, ampak glede na potrebe kupcev, ki v teh trgovinah redno kupujejo. Ob spremembi ure na poletni čas je to potrebno," pojasnjujejo v Mercatorju in dodajajo, da ne gre za novost, saj se kupcem od trgovine do trgovine prilagajajo.

Po naših informacijah pa naj bi bilo več trgovin zvečer odprtih eno uro dlje, bralci pa so v odzivih navedli, da naj bi bile nekatere trgovine odprte eno uro prej. V Mercatorju pa pojasnjujejo, da nimajo vse Mercatorjeve trgovine poletnega obratovalnega časa, za tiste, ki ga imajo, pa je lahko različen. "Nekatere trgovine se odprejo pol ure prej, nekatere uro prej, nekatere ostanejo odprte uro kasneje, nekatere so ob nedeljah odprte 2 uri dlje glede na zimski obratovalni čas. Različno torej," so nam pojasnili in pri tem opozorili, da ne gre ne za novost ne za kake posebne informacije – kupci dobro poznajo obratovalni čas Mercatorjevih trgovin, v katere pogosto zahajajo.

"Obratovalni čas prilagajamo tudi zato, da smo čim bolj konkurenčni," še pravijo. Na vprašanje, ali to pomeni, da bodo potrebovali dodatne ljudi, so odgovorili: "Potrebe po zaposlenih ugotavljamo za vsako trgovino posebej in se prilagajamo tudi glede na spremembe obratovalnih časov ob spoštovanju zakonskega fonda ur. Vsekakor si pomagamo tudi z občasnimi zaposlitvami za določen čas, z agencijskim delom in s študenti". 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 39
  • dragec 19:18 03.april 2017.

    pa ti nisi slovenac

  • Žurnalček 17:36 03.april 2017.

    5-tim, ki so do sedaj dali minus, ni jasnen kruti kapitalizem !

  • Igorgeus 12:46 03.april 2017.

    Pošta je na podlagi deljenega časa par enot elegantno zaprla. Pri nas so v centru mesta enoto, kjer je bilo največ strank med malico, najprej zaprli med 11. in 13. uro, potem pa ker ni bilo dovolj strank, čisto zaprli.