Slovenija
15 ogledov

S FB do starega imena letališča

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Na Facebooku se je oblikovala skupina, ki se zavzema za preimenovanje Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana. Med prvimi podpisniki je tudi glavni tajnik SD, kar je ujezilo SDS.

Kot je zapisano na strani Za preimenovanje letališča J. Pučnika v Letališče Brnik, se skupina za preimenovanje letališča v ime Letališče Brnik zavzema zato, ker "Jože Pučnik ni ne narodni junak ne krajevno ime".

V tujini namreč po njihovem mnenju velja, da so letališče poimenovali po velikem nacionalnem junaku ali pa po kraju. Skupina na spletni strani Facebook ima sicer že več kot 10.700 članov.

Ustanovitev skupine je zmotila poslanko SDS Alenko Jeraj. Ta v pisnem vprašanju vlado sprašuje, ali sodelovanje Uroša Jauševca, sicer tajnika Socialnih demokratov, ne pomeni, da "tovrstna poteza lahko daje vtis v javnosti, da se tudi Vlada Republike Slovenije zavzema za navedeno preimenovanje letališča".

V SD odgovarjajo, da ima vsak pravico do osebnega stališča: "Glavni tajnik stranke Socialnih demokratov Uroš Jauševec se je kot posameznik in navaden državljan včlanil v skupino Za preimenovanje Letališča Jože Pučnik v letališče Brnik. Njegov profil na spletnem omrežju Facebook je prav tako zaseben in ni v funkciji službenega. To je njegovo osebno stališče in njegova zasebna zadeva."

Jerajeva sicer vztraja, da je zelo pomembno, da se ime Jožeta Pučnika "zaradi njegove izredne zgodovinske vloge ohrani v državljanskem in nacionalnem spominu tudi tako, da se po njem imenuje tako pomemben objekt državnega pomena, kot je osrednje slovensko letališče".

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.