Slovenija
18 ogledov

S hotelom še referendum

Ljubljana 28.01.10 srednja ekonomska sola, Roska cesta, menza, dijaki, hrana, pr Ljubljana 28.01.10 srednja ekonomska sola, Roska cesta, menza, dijaki, hrana, pr
ŠOU Ljubljana. Do sobote se mora izseliti Kiberpipa, drugi avgusta. Nato hotel.

Na Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani (ŠOUL) so potrdili, da se mora iz njihovih prostorov najpozneje do sobote izseliti študentski multimedijski center Kiberpipa. "Po 15. juniju namreč začenjamo dela, ki so potrebna za vzpostavitev zavoda Študentska menza," pojasnjujejo na ŠOUL. Preostali subjekti se bodo morali s Kersnikove ulice 4 in 6 preseliti avgusta. Zaradi velikega upada prihodkov želi ŠOUL v te prostore namreč naseliti profitne aktivnosti – poleg menze še manjši hotel. Študentsko društvo Iskra je sicer zbralo 1.500 podpisov študentov (za razpis bi jih potrebovali 500) proti načrtovanim investicijam na Kersnikovi ulici. Z njimi bodo zahtevali referendum na to temo.

Hotela ni, selitev pa že

Kiberpipa se bo tako preselila v sosednjo stavbo, kjer ji bodo po besedah ŠOUL zagotovljeni "večji in boljši prostori." Poleti bodo v manjše prostore na Vojkovi cesti 63 preselili celotno administracijo ŠOUL. Kljub selitvam zagotavljajo, da je hotel šele v idejni fazi. "Trenutno se namreč ukvarjamo še s pregledovanjem in proučevanjem drugih možnosti za zapolnitev naših prostih prostorskih kapacitet," zatrjujejo v ŠOUL. Hkrati zavračajo kritike nekaterih študentov, da s tem Ljubljana izgublja študentsko središče. "Menimo, da so kritike neutemeljene, saj se s Kersnikove ulice 4 avgusta seli samo administracija, vse druge dejavnosti pa bodo dobile še več možnosti za širitev in uspešno delovanje," pravijo na ŠOUL.

Študentski časopis Tribuna in televizija Šouvizija naj bi svoje nove prostore našla v zdajšnjih prostorih Radia Študent. Zaradi napovedanega vsebinskega združevanja treh novinarskih hiš tamkajšnje uredništvo to ostro zavrača. Na ŠOUL pravijo, da so zaradi tega izvedli nekaj ogledov in razgovorov z več subjekti. "Projekt se nadaljuje in razvija, vsi skupaj iščemo najboljše oziroma najbolj optimalne rešitve za vse nas," pravijo na ŠOUL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.