Slovenija
25 ogledov

S kolesom po Alpah

Kot pravi Langus, sta pohodništvo in kolesarjenje zagotovo prihodnost turizma, p Žurnal24 main
Lokalni turistični organizaciji (LTO) Bohinj in Bled sta na münchenskem sejmu poskrbeli za predstavitev skupnosti Julijskih Alp. Obiskovalce sta navdušili z virtualnim kolesarjenjem in pohodništvom.

Klemen Langus in Samo Gardener iz LTO Bohinj sta obiskovalce sejma za prosti čas v Münchnu na domiseln način povabila na popotovanje po Julijskih Alpah s starinskim kolesom in na pohod s planinsko malico. Medtem ko so obiskovalci "kolesarili", se je pred njimi odvrtel osemminutni film o Julijskih Alpah. Odločili pa so se lahko tudi za pohodništvo na tekočem traku, ki ga je prav tako spremljal ogled filma. Pohodništvo se je končalo v prirejeni planinski koči s pravo planinsko malico, v kateri niso manjkali bohinjska zaseka in klobase ter domače žganje.

Vzbudili so zanimanje
 

Za kolesarjenje in pohodništvo se odloča vedno več ljudi. © BOBO

 
"Naš animacijski kotiček, v katerem se je predstavila tudi radovljiška lectarska delavnica Lectar, je bil vseh pet dni zelo dobro obiskan. S svojimi zamislimi smo v obiskovalcih vzbudili zanimanje za Slovenijo in za predstavljene kolesarske poti po Julijskih Alpah," je dejal Klemen Langus, vršilec dolžnosti direktorja LTO Bohinj.

Sprehajalne bohinjske poti
V Bohinju imajo trenutno deset gorskih kolesarskih poti, obiskovalcem pa je na voljo tudi tiskani vodnik po njih. Langus je povedal, da imajo tudi 17 sprehajalnih poti (na primer okoli Bohinjskega jezera, čez Senožete, na Ajdovski gradec), ki jih bodo letos ustrezno označili in uredili manjši vodnik po njih. "Prav tako je urejena kolesarska pot od Bohinjske Bistrice do Ribčevega Laza, na sejmu pa smo med drugim predstavili še nov vodnik Slovenija – 30 gorskih kolesarskih tur v dolini Soče, ki je že izšel v nemškem jeziku, sledila pa mu bo še slovenska izdaja," je pojasnil Langus. "Prihodnost bohinjske turistične ponudbe sta zagotovo pohodništvo in kolesarstvo," je prepričan.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.