Slovenija
13181 ogledov

S koncem junija ob službo vsi zaposleni?

tv studio kamera kamerman
Kitajci se umikajo iz mariborskih medijev RTS 24.

Direktor RTS 24 Danijel Gorjup je za Večer potrdil, da se kitajska lastnika družbe RTS Media, Lingkun Meng in Yinshen Chen umikata iz naložbe. To pomeni, da bo družba program v sedanji obliki predvidoma oddajala le še do konca junija. Čez poletje naj bi oddajali tako imenovani poletni program, v katerem pa bodo predvidoma le ponovitve dosedanjega programa. 

Gorjup je za mariborski časnik dejal, da bodo s koncem junija najverjetneje odpustili vse zaposlene, če do konca meseca ne najdejo neke rešitve. Kakšen bo program po septembru, ko se bo iztekel poletni program, ni jasno. Vse je odvisno od tega, ali jim bo uspelo najti nove lastnike ali ne. 

Ni znano, kako bo izstop kitajskih lastnikov vplival na delovanje tiskanega brezplačnika RTS 24 in spletne strani rtsa24.si. Naslednja številka brezplačnika bo ta petek zagotovo izšla. Brezplačnik in spletna stran sta bila pred dvema tednoma izločena iz družbe RTS 24. Trenutno se financirajo sami. 

Umik kitajskih lastnikov se je sicer napovedoval že nekaj časa, piše Večer. Podjetji RTS Media in RTS24 sta namreč lani poslovno leto zaključili v rdečih številkah. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Lovebites 10:32 22.junij 2018.

    Zahvalijo pa se lahko fistravcu.

  • Avatar Leon
    Leon 09:10 22.junij 2018.

    Zgornji naslovi so primerni za novo zaposlitev .

  • softundsicher 06:52 22.junij 2018.

    Volitve so minile. Se vrnejo čez 3 leta.