Slovenija
23 ogledov

S parfumom nikar v džunglo

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Ameriška biologa sta odkrila, da jaguarje v gvatemalski džungli zelo privlači vonj moškega parfuma Calvin Klein Obsession. Vaba je tako uspešna, da jo bodo uporabili tudi v drugih gozdovih v Južni Ameriki.

Biologa Rony Garcia in Jose Moreira, ki sodelujeta v programu Organizacije za varovanje divjih živali WCS za zaščito jaguarjev, sta prek skrite kamere ugotovila, da te divje mačke zelo privlači vonj omenjenega parfuma.

"Zelo lahko je bilo jaguarje s pomočjo Obsessiona za moške privabiti pred kamere ... To nam omogoča, da bomo lažje ugotovili, koliko teh živali živi na vsakem preučevanem območju," je dejal Moreira za TV Reuters.

Znanstveniki so se sicer že več let na različne načine trudili poiskati način, ki bi privabil jaguarje pred kamere. Omenjeni parfum pa so odkrili uslužbenci newyorškega živalskega vrta Bronx Zoo.

Organizacija WCS je ob tem sporočila, da bo takšen način vab za jaguarje uporabila tudi v Venezueli, Nikaragvi, Boliviji, Peruju in Ekvadorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.