Slovenija
1788 ogledov

S pritiskom na gumb najdete pokojnika

Pokopališče Profimedias
Na celjskem mestnem pokopališču so danes predstavili pokopališki informacijski sistem. Z njegovo pomočjo lahko z vnosom imena in priimka najdete lokacijo pokojnika.

Na celjskem mestnem pokopališču so danes predstavili pokopališki informacijski sistem. Ta je po besedah celjskega župana Bojana Šrota namenjen lajšanju iskanja lokacije grobov. Za njegovo ureditev je občina odštela 20.000 evrov.

Predstavnik celjske občine Goran Anders pa je dejal, da je pokopališki informacijski sistem nameščen na vežici Mestnega pokopališča Celje in deluje s pomočjo dveh prikazovalnikov. Prvi podaja informacije o prihajajočih pogrebih, drugi pa omogoča interakcijo z dotikom in vsebuje iskalnik pokojnikov z izrisom poti do lokacije groba.

V Celju 30.000 ljudi

Uporabniški vmesnik iskalnika je preprost, saj omogoča le vnos imena in priimka pokojnika. Rezultat iskanja so vsi pokojniki, ki ustrezajo podanim kriterijem, razvrščeni po letnicah rojstva in smrti. Prikaz poti je mogoče prenesti na pametne telefone s pomočjo unikatne QR kode, ki se izpiše ob ostalih podatkih, je še dejal Anders.

Na celjskem mestnem pokopališču in pokopališču na Teharjah je pokopanih okrog 30.000 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.