Slovenija
1315 ogledov

S prodajo začnejo že v petek

slovenija 14.05.13, avtobusna postaja Ljubljana, avtobusna postaja, avtobus, pos Anže Petkovšek
Prodaja se začne v petek, 21. septembra. Pogoji in cene ostajajo enaki kot lani.

Avtobusna postaja Ljubljana bo s petkom, 21. septembra, začela s prodajo subvencioniranih enotnih vozovnic IJPP za študentke in študente za šolsko leto 2018/19. Za prodajo bo namenjenih več blagajn, ki so odprte vsak dan. 

Pogoji nakupa in cene vozovnic ostajajo enake kot v lanskem šolskem letu. 

Kako do vozovnice IJPP

Kdor se prvič vpisuje na fakulteto in še nima elektronske kartice IJPP ali Urbane, mora slediti naslednjim navodilom:
- z digitalnim potrdilom (lastnim ali od zakonitega zastopnika) se na spletni strani eUprave izpolni vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice;
- v predal Moje eUprave bo prišlo potrdilo o oddaji in odobritvi vloge;
- z natisnjeno vlogo ali napisano številko vloge se obišče Avtobusno postajo Ljubljana, kjer z doplačilom oseba pridobi elektronsko kartico IJPP z izbranim dobroimetjem. 

Kdor že ima elektronsko kartico IJPP ali Urbano, se podatki od lanskega leta niso spremenili in jo želi podaljšati za novo šolsko leto, mora slediti naslednjim navodilom: 
- z digitalnim potrdilom (lastnim ali od zakonitega zastopnika) se na spletni strani eUprave izpolni vlogo za podaljšanje subvencionirane vozovnice;
- v predal Moje eUprave bo prišlo potrdilo o oddaji in odobritvi vloge;
- z natisnjeno vlogo ali napisano številko vloge se obišče Avtobusno postajo Ljubljana, kjer z doplačilom oseba elektronska kartica IJPP postane veljavna.

Kdor ne želi pridobiti digitalnega potrdila in izpolnjevati vloge elektronsko, si lahko vlogo natisne in jo izpolni ročno. Povezava do vloge je dostopna v zavihku Subvencionirane vozovnice IJPP, na spletni strani Avtobusne postaje Ljubljana. Z izpolnjenim obrazcem se morajo zglasiti na Avtobusni postaji Ljubljana za pridobitev elektronske kartice in izvedbo nakupa vozovnice oziroma aktivacijo obstoječe kartice. 

Prodaja za dijakinje in dijake je potekala nemoteno, tako da večjih vrst pred blagajnami tudi tokrat ne pričakujejo. Kljub temu pa priporočajo nakup v tednu pred uradnim začetkom novega študijskega leta.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.