Slovenija
26 ogledov

S psoma ni bilo tako kritično

zanemarjanje psov
1/8
bralka
Ni bilo tako kritično. K sreči psa iz Grosupljega nista v tako hudo slabem stanju, kot nam je pred dvema dnevoma opisovala bralka. Oba zdaj iščeta novega lastnika.

"Včeraj smo opravili veterinarski pregled. Vse je bilo normalno in nista v tako 'hudičevo' slabem stanju, kot se je pisalo in poročalo. Res je, da sta sicer shujšana, ni pa dehidracija tako huda, da bi imela vnete mehurje kot se je govorilo," nam je dejal Dušan Hajdinjak iz zavetišča Meli. Na vprašanje, ali v zavetišče dobijo tudi živali v slabšem stanju, je izstrelil: "Oh, lepo vas prosim ..."

K sreči torej zgodba omenjenih psov ni tako žalostna kot številne druge po državi. Lastnik je psa sicer predal Zavetišču Meli, kar pomeni, da bosta psa deset dni v karanteni, nato pa gresta v oddajo. V zavetišču imajo trenutno 38 psov, ki iščejo novega lastnika. Pravijo, da so po poletju pričakovali večje število. Ker se je grosupeljski lastnik svojima odrekel sam, ga najbrž ne čaka nikakršen postopek, nam je še povedal.

Spomnimo. Pred dvema dnevoma nam je bralka posredovala fotografije psov, ki naj bi živela v katastrofalnih razmerah. Zapisala je, da živita v prostoru, polnem pasjih iztrebkov (izkazalo se je, da brak jazbečarja živita v pesjaku z žaganjem, ki vpija na primer vodo) ter da sta sestradana do kosti. Za psa je skrbel starejši gospod, ki psoma po besedah bralke ni nudil ne hrane ne vode. Poklicala je veterinarsko upravo.

Komentarjev 4
  • Inčy 17:17 02.september 2011.

    spelca85, svaka ti čast, pa ti si taka carica...evo zdej ploskam samo zate...slišiš...PLOSK, PLOSK, PLOSK!!!! :-) Uganila si čisto vse!!! :-)

  • Ruža Dolžan 17:00 02.september 2011.

    spelca85 ,po tvoje pa morata psa shirati do konca,potem pač to ne bi bila farsa??? Ja in ni soseda,pa kaj?hmmm,zato nima pravice ukrepat,po tvoje spet.da pa stanje pesjaka je kritično se pa vidi po slikah,ali pa sem jaz slepa in ...prikaži večn kdaj je kritično po tvoje??Kaj pa če bi ti probala spati na postelji,ki jo vsaj eno leto nebi preoblekla,zraven pa nebi dobivala redno niti hrane ,niti vode.Pa še to,nekako se mi dozdeva,da se počutiš malce prizadeto ob tej zadevi,ki se tebi zdi nezakonita.

  • spelca85 18:56 31.avgust 2011.

    http://www.zelenival.com/index.php?option=com_content&view;=article&id;=2333:psi-v-grosupljem-niso-bili-mueni&catid;=2:lokalno&Itemid;=7Iz članka je razvidno, da je šlo za totalno farso. Glede na informacije iz zavetišča sporočamo tuid, da bo pisčka v enem mesecu usmrčena, če ne uspejo najti novega lastnika. Kar pa se tiče fotografij so ...prikaži več bile posnete nezakonito (bralka Indira je vdrla na privatno zemljišče in brez dovoljenja in vednosti lastnika posnela fotografije).Prilagam še eno povezavo, da vam prikažem za kaj se je sploh šlo pri celi stvari .... gospodična si namreč samo želi medijske prepoznavnosti... aja .... iz tega je razvidno tudi, da niti slučajno ni soseda, saj živi na Vrhniki.http://kmetija.24ur.com/clanek/tekmovalci/indira-huzejrovic.html#comments