Slovenija
30 ogledov

S sekiro nad soseda

“Sama sreča je, da ni bilo nikogar pod stropom in da ni komu kaj padlo na glavo, Žurnal24 main
Spor. Bralka meni, da ji je sosed odvzel teraso. Ta pravi, da nikoli ni bila njena.

“Sosed nad nami je porušil predelno steno, ki loči našo in njihovo teraso. Odrezal je stopnice, ki vodijo iz stanovanja na našo teraso, in odprtino zaprl z deskami,” nam je povedala bralka iz Župančičeve ulice v Kopru. Prejšnji teden je namreč med družino bralke, ki nas je poklicala, in njihovimi sosedi završala prava mala vojna. Ko je bralkin mož v petek želel odstraniti postavljene deske, je sin lastnika zgornjega stanovanja želel to preprečiti kar s sekiro, ki je moža za las zgrešila.

Inšpektorjev ogled
Ukrepi. Potem ko je sosed bralke podrl predelno steno na terasi in jo zaprl z deskami, so si razmere že ogledali koprski kriminalisti in gradbeni inšpektor. Kot nam je povedala Helena Lovše Vrhovec, tiskovna predstavnica inšpektorata za okolje in prostor, gradbeni inšpektor zadevo že obravnava, saj je inšpekcijski ogled opravil v četrtek, ukrepa pa še ni sprejel.

Le 71 kvadratnih metrov
“Poleg tega, da so nas sosedi pri prodaji ogoljufali za 20 kvadratnih metrov stanovanja, smo zdaj ob tri kvadratne metre veliko teraso,” pravi bralka. Kot je razložila, so od lastnika, ki je imel v lasti drugo in tretje nadstropje stanovanjske hiše, pred dvema letoma za 165 tisoč evrov kupili drugo nadstropje v velikosti 92 kvadratnih metrov. Čeprav je bila takšna kvadratura stanovanja vpisana v zemljiško knjigo, naj bi kmalu po vselitvi ugotovili – tudi z meritvami geodeta –, da je stanovanje dejansko veliko le 71 kvadratnih metrov. Zaradi tega spora se sosedje tudi tožijo na sodišču.

Zagradili s steno

“Ob nakupu smo imeli ustni dogovor, da si naš del terase, do katere se pride po stopnicah iz stanovanja, zagradimo s predelno steno. To smo lani spomladi tudi storili. Kar naenkrat pa so sosedi rekli, da bodo zgornji del zagradili in nam odvzeli teraso,” je dodala bralka.

Lastnik zgornjega stanovanja pa je odgovoril, da si je bralka ustni dogovor izmislila in si je teraso brez dovoljenja prilastila. “Sin, ki v stanovanju dejansko živi, je predelno steno zrušil. Če bi čakali na sodišče, da to reši, bi lahko bil že zdavnaj v grobu. Dovolil sem ji, da na naši terasi suši perilo, dokler si tega ne uredi drugače, ker je imela majhna otroka. Oni so si potem to teraso brez dovoljenja kar zagradili,” je razložil sosed, ki je za posredovane odgovore od nas zahteval tudi plačilo avtorskega honorarja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.