Slovenija
4070 ogledov

S tem se hvali Cerarjeva vlada

Miro Cerar EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
Manj brezposelnih in gospodarska rast.

"Rezultati dela kažejo, da se povečujeta konkurenčnost slovenskega poslovnega okolja in privlačnost Slovenije za tuje investicije ter tako tudi možnosti za zaposlovanje," so zapisali v vladnem uradu za komuniciranje, v obvestilu o dosežkih vlade Mira Cerarja od leta 2014 do 2017.

(Foto: Anže Petkovšek) konkurenčnost Slovenija Konkurenčnost: Slovenija napredovala

Manjša brezposelnost, več delovnih mest

Kot enega največjih dosežkov si v vladi Mira Cerarja štejejo zmanjšanje brezposelnosti. Ta se je iz skoraj 130.000 v letu 2014 znižala na manj kot 85.000 v letošnjem letu. Prepolovila se je brezposelnost med mladimi. V letih 2014 - 2016 se je zaposlilo skupaj 73.300 mladih brezposelnih, starih do 29 let.

(Foto: Anže Petkovšek) 112.560 Slovenija Brezposelnost upada, najbolj v Celju

Bremena morebitne nove krize ne bodo v celoti nosili državljani

"Z ukrepi za prestrukturiranje prezadolženih podjetij so se ohranila delovna mesta in poslovanje podjetij. Zadolženost podjetij zaradi sprejetih in izvedenih ukrepov vztrajno pada," se še pohvalijo na vladi. Zadovoljni so tudi, ker so zmanjšali tveganje, da bi v primeru nove krize, reševanje posledic ponovno v celoti padlo na državljane oziroma davkoplačevalce.

Motiviranje boljših delavcev

Mala davčna reforma bo omogočala lažje nagrajevanje in motiviranje boljših delavcev, saj nagrajevanje do 70 odstotkov povprečne plače ni obdavčeno. Problem dolgotrajnih postopkov pridobivanja dovoljenj za gradnjo so rešili z gradbenim trojčkom, ki zagotavlja krajše in enostavnejše postopke.

"Tretji pomemben korak nas še čaka, to je bolj fleksibilna delovno-pravna zakonodaja," pravijo na vladi.




 

Komentarjev 16
  • Avatar darklord
    darklord 18:05 29.december 2017.

    g. Cerar : zame ste NESPOSOBEN in premehak, da bi lahko vodili naso drzavo; najprej (preden se pricnete hvaliti) naredite red v sodnem sistemu (vam zelo znana tema , glede na to , da ste pravnik; da vas ni sram), ...prikaži več ki je ze razpadel; ocitno vam je vseeno, kaj menijo o vasem delu ljudje , ki so vas volili (jaz vas nisem); v normalni drzavi, bi morali ze zdavnaj odstopiti in razpisati predcasne volitve; ker pa roka roko umije , je nas parlament "podn od podna"; psi lajajo , karavana gre dalje....

  • McClain 22:48 28.december 2017.

    v treh letih se je odselilo iz Slčovenije okrog 40.000 mladih, sposobnih, pridnih, verjetno vsaj nekako izobraženih ljudi. Torej, Miro ne delaj si norca s temi tvojimi neumnimi statistikami

  • ginko 22:11 28.december 2017.

    Ta vladna koalicija SMC+SD+DeSUS je največje pogrebno podjetje državljanov Slovenije in ukradene nam države. Kdaj se boste državljani zavedali, kaj pomeni en sam vaš glas na volitvah. Tako pa nam vlada drobiž levih komunističnih ....... , ki jih je izvolil ...prikaži več drobiž prvorazrednih volilcev, ki podpirajo udbomafijsko upravljanje države s svojim mafijskim podmladkom, vse za svoje koristi pridobljene na nepošten način brez dela.