Slovenija
7837 ogledov

S temi besedami se je Johnson poslovil od Slovenije

boris johnson Epa
Britanski premier v odhajanju Boris Johnson in njegova žena Carrie zaključujeta poročno potovanje v Sloveniji.

Boris in Carrie Johnson sta bivala v butičnem hotelu Vila Planinka na Jezerskem, med drugim sta obiskala gore, jezera in Postojnsko jamo, kjer sta spoznala tudi človeško ribico. Johnson obisk Slovenije toplo priporoča, je dejal ob zaključku obiska v izjavi za slovenske medije. 

Zakonca Johnson sta v Slovenijo prispela v sredo, nocoj pa se vračata v London. Pred odhodom je britanski premier novinarjem dal kratko izjavo, ki jo je začel z besedami "Dober dan". Zahvalil se je vsem, ki so jima pomagali v času obiska. "Plezala sva po gorah, namakala sva se v jezerih in kolesarila. Bilo je čudovito. Zelo priporočam obisk Slovenije, videla sva neverjetne stvari: velikanske jame, močerile, Postojnsko jamo. Hvala Sloveniji, edini državi, ki ima v svojem imenu angleško besedo za ljubezen," njegove besede povzema RTV Slovenija. 

Johnson je sicer v Veliki Britaniji deležen številnih kritik, ker se je odpravil na dopust v času, ko se gospodarska kriza na Otoku poglablja. Britanska centralna banka je prav v teh dneh opozorila na bližajočo se recesijo in zvišala obrestne mere.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • malarin 02:21 09.avgust 2022.

    Živela moja Slovenija ! ! ! Čudovito ! Za to sokriv Gospod Notranjec Marjan Batagelj, vizionist, naložbenik itd... Naslednji prvi mož Slovenije na volitvah bo gospod Marjan Batagelj ! ! ! Zapomnite se ! ! !