Slovenija
41 ogledov

S teras na varno v hišo

Trebanjski komandir Matjaž Volčanjk (levo) v družbi Janeza Šenice, vodje policij Žurnal24 main
Kraje. Ljudi je strah maščevanja. Policija brez podlage ne more ukrepati.
Stanje varnosti
Statistika. Policijska postaja Trebnje je lani v Občini Šentrupert obravnavala 54 kaznivih dejanj, 29 kršitev javnega reda in miru ter 29 prometnih nesreč.

“Romov v naši lokalni skupnosti nimamo, prihajajo pa iz drugih občin, predvsem kadar imamo odvoz kosovnih odpadkov,” je povedal župan Rupert Gole in dodal, da takrat Romi med odpadki vzamejo, kar jim ustreza, pri tem pa domačinom velikokrat zmanjka kakšna stvar s terase. “Ko vidiš njihove kombije, začneš razmišljati, kaj bi pospravil s terase, da ne bi ostal brez,” je dejal.

A ljudje se o tem ne upajo govoriti, ker se bojijo maščevanja,” je pojasnil. “Če ne bomo ukrepali, bomo postali sužnji njihovih postopkov,” je prepričan. Zato se sprašuje: “Ali na ravni države oziroma policije obstaja kakšna strategija, kako to populacijo spraviti v znosen odnos z drugimi?”

Potrebujejo podlago
Kot je dejal Matjaž Volčanjk, komandir Policijske postaje Trebnje, je to tematika, s katero se novomeška policijska uprava veliko ukvarja. A da bi lahko ukrepali, potrebujejo ustrezno podlago, kjer pa se po njegovih besedah velikokrat zatakne. “Če bi nekdo rad, da nekaj naredimo, mora dati vlogo za pregon,” je izpostavil. Občanom zato svetuje, naj se, kadar poteka odvoz kosovnih odpadkov, okoli katerih se potikajo sumljive osebe, obrnejo na policijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.