Slovenija
45 ogledov

S težavo so zbrali denar

Cilj je bil prireditev obdržati na ravni prejšnjih let, pravi Renata Brunskole. Žurnal24 main
Vinska vigred. Potrebna sredstva pridobili šele pred prvomajskimi prazniki.
Pester program
Vinska vigred. Odvijala se bo v Metliki med 18. in 22. majem. Slovesno odprtje, na katerem bo gost kmetijski minister Dejan Židan, bo v petek ob 20.30. Dogodki so namenjeni vsem generacijam, predvsem pa tistim, ki so jim blizu vino, kulinarika, folklora in šport.

“Izjemno težko smo zbrali vsa potrebna sponzorska sredstva za organizacijo prireditve. Zato smo še bolj veseli, da bomo Vinsko vigred 2011 obdržali na takšni ravni in s takšnim programom kot prejšnja leta, kar je bil tudi naš cilj,” je na včerajšnji novinarski konferenci izpostavila Renata Brunskole, predsednica prireditvenega odbora 29. Vinske vigredi in metliška županja.

Podobno kot lani
Za prireditev so tudi letos zbrali okoli 80 tisoč evrov. Od tega 8.500 evrov prispeva Občina Metlika, 22.500 evrov predstavljajo najemnine, okoli 50 tisočakov pa je sponzorskih sredstev. Generalni sponzor je tudi letos Kmetijska zadruga Metlika.

Vinska vigred je v našem okolju potrebna, treba je narediti vse, da se ohrani.
Jože Cajnar, direktor Kmetijske zadruge Metlika

Od vrat do vrat
“Odziv sponzorjev je bil v prvem trenutku bistveno manjši in bolj negotov. Praktično na vsaka vrata je bilo treba potrkati, potreben je bil telefonski klic vsakemu sponzorju,” je povedala Brunskoletova. “Kar nekaj je bilo negativnih odgovorov. Potem sem nekako preprosila ljudi, naj nam dajo vsaj nekaj, da bomo prireditev lahko 
izpeljali,” je dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.