Slovenija
15 ogledov

S tožbo nad Jelušičevo

Skrbnika v Polhovi jami Vadnjala smo zaman klicali v novo-staro službo v Postojn Žurnal24 main
Rop. Skrbnika oropanega skladišča je sodišče vrnilo na obrambno ministrstvo.

Nezakonito. Igor Vadnjal, odpuščeni skrbnik maja lani oropanega skladišča z orožjem v Polhovi jami pri Pivki, je znova zaposlen na postojnski izpostavi Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR) pri ministrstvu za obrambo. Ljubljansko delovno sodišče, kjer je Vadnjal tožil državo in svoje delodajalce, je namreč presodilo, da je bil odpuščen nezakonito. "Ministrstvo za obrambo je moralo Vadnjala pozvati nazaj na delo in mu izplačati razliko v plači," pojasnjujejo državni pravobranilci, ki so v pravdanju zastopali državo.

Zaradi razžalitve
Tožba. Neuradno smo izvedeli, da naj bi Igor Vadnjal vložil zasebno tožbo zoper Ljubico Jelušič. Očital naj bi ji razžalitev zaradi javnih očitkov o "malomarni in neodgovorni hrambi orožja". Tega nam Vadnjal ni potrdil, saj smo ga zaman klicali na postojnsko izpostavo URSZR.

Očitali so malomarnost
Vadnjal je kmalu po odkritju vloma v začasno skladišče, ki ga upravlja URSZR, ostal brez službe, ker naj bi bil soodgovoren za malomarno in neodgovorno hrambo ter varovanje eksplozivnega orožja, namenjenega urjenju pirotehnikov. "Vadnjalu se je v izredni odpovedi očitalo, da naj bi iz hude malomarnosti kršil pogodbene obveznosti delovnega razmerja. Med drugim naj bi prekršil zavezo k vodenju evidenc o stanju zalog v skladišču," dodajajo pravobranilci.

"Bil je skladiščnik"
Sodišče je presodilo, da ga je delodajalec že v osnovi zaposlil kot skladiščnika minsko-eksplozivnih sredstev. Vadnjalu pa je s pričami tudi uspelo dokazati, da mu ni bilo treba nadzorovati zaloge minskih sredstev. "Nobena navodila niso določala obveznosti, za katere se je Vadnjalu očitalo, da jih ni izpolnjeval," izhaja iz sodbe sodišče, ki je konec avgusta postala pravnomočna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.