Slovenija
1710 ogledov

SAB postregla z močno evropsko listo z Angeliko Mlinar na čelu

Angelika Mlinar SAB
Koroška Slovenka in trenutna avstrijska evroposlanka Angelika Mlinar (Alde) bo na evropskih volitvah nosilka liste SAB.

Na čelu liste poslancev in poslank Stranke Alenke Bratušek (SAB) bo Slovenka iz avstrijske Koroške in sedanja avstrijska evropska poslanka Angelika Mlinar, znana tudi kot "deveta slovenska evroposlanka".
Za kandidaturo v Sloveniji in na listi SAB jo je prepričala Alenka Bratušek. V SAB so prepričani, da bo stranka osvojila vsaj en poslanski sedež v evropskem parlamentu. Projekcija, ki jo je danes objavil Evropski parlament sicer kaže, da bo SAB ostala brez poslanca. 

  Ljudmila Novak Projekcija Slovenija Šarcu en poslanski mandat manj na račun NSi

Mlinarjeva pravi, da se je s kandidaturo v Sloveniji odločila za težjo pot, saj je prepričana, da bi ji volivci, ki so jo pred petimi leti v Avstriji izvolili za evroposlanko, tudi tokrat dali svoj glas, vendar želi zdaj svoje znanje, izkušnje in poznanstva izkoristiti v pride Sloveniji. Za kandidaturo v Avstriji se ni odločila, ker ni imela več podpore stranke NEOS, ki jo je ustanovila sama. 

"Naša nosilka liste je ženska, na katero smo Slovenci izjemno ponosi. Je ženska, ki je ob izvolitvi v avstrijski državni zbor prisegla v slovenščini in že pred tem za slovenski narod in jezik naredila ogromno," pravi Bratuškova. "Naša kandidatka je ena najvidnejših in najdejavnejših evropskih poslank. Orodje za merjenje dejavnosti evropskih poslancev jo uvršča na 42. mesto od 750-ih. Preteklih pet let je bila podpredsednica evropske liberalne stranke ALDE, četrte največje politične skupine v Evropskem parlamentu, in bo lahko s svojo prepoznavnostjo in poznanstvi pomagala uveljaviti naš prav Evropi in se boriti za mir in za demokratično Evropsko unijo." 

Na listi so poleg Mlinarjeve še generalni sekretar SAB Jernej Pavlič, nekdanja lastnica hotela Diana iz Murske Sobote in trenutna državna sekretarka na ministrstvu za Slovence v zamejstvu in po svetu Olga Belec, poslanec SAB Andrej Rajh, profesor violine Đorđe Berak, podpredsednica stranke Rog Mateja Zupan, Andrej Šušmelj, gimnazijski profesor in državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo Nina Mauhler.

 

Komentarjev 5
  • gggg 21:15 29.marec 2019.

    Človek se vpraša o smiselnosti stranke, ki v svojih vrstah nima primernega kandidata.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 19:57 29.marec 2019.

    Jodlarka kakršnakol že je bo vedno najprej Jodlarka šele potem Slovenka!!

  • MK 15:15 29.marec 2019.

    Zakaj Avstrijce dajemo na liste. Naj raje daje nekoga slovenskega.