Slovenija
2228 ogledov

SAB: "Vlada je boj z epidemijo popolnoma zavozila"

vlada janez janša brdo seja vlade Vlada RS
Izvršni odbor stranke SAB je na včerajšnji seji podprl čim hitrejšo vložitev konstruktivne nezaupnice vladi.

V izvršnem odboru stranke SAB poudarjajo, da je škodljivo vlado premierja Janeza Janše treba čim prej zamenjati. Od opozicijskih partneric, strank LMŠ, SD in Levica, pričakujejo hitro določitev skrajnega roka za vložitev nezaupnice.

Za vlado, ki bo sprejemala "razumne ukrepe"

Kot so sporočili iz stranke, so na seji opravili temeljito razpravo o razmerah v državi. Njihova enotna ugotovitev je, da je vlada "boj z epidemijo popolnoma zavozila". Po njihovem mnenju je Slovenija zato na vrhu lestvice umrlih na dan, javno zdravstvo poka po šivih, prav tako pa se ne izboljšujejo nobeni drugi podatki.

"Ta dejstva povedo vse. Vlada se preveč ukvarja z zadevami, ki za vodenje in reševanje epidemije niso ne potrebne ne nujne in morda utegnejo povzročiti še več škode kot epidemija sama. To slabša položaj Slovenije v Evropi in svetu in ogroža nacionalne interese," so zapisali.

Za stranko SAB je pomembna čim hitrejša zamenjava obstoječe vlade z novo, "ki bo v prvi vrsti znala sprejemati razumne in človeške ukrepe za zajezitev širjenja virusa, bo delala za ljudi in se resno lotila priprav na predsedovanje Slovenije Svetu EU". Po oceni članov izvršnega odbora bi bile predčasne volitve v trenutni situaciji slaba in tvegana rešitev.

DeSUS o izstopu iz koalicije jutri 

V teh dneh, kot je znano, potekajo pogovori o morebitni novi vladi ter prepričevanje poslancev SMC in DeSUS, da bi se ji pridružili. Opozicijske stranke, vključene v KUL, bodo za mandatarja podprle tistega, ki bo zbral potrebno večino. Možni kandidat je tudi predsednik DeSUS Karl Erjavec, organi te stranke pa bodo o morebitnem izstopu z koalicije razpravljali jutri.

Janez Janša Slovenija Janša: "Če tega ne bi storili, mi danes tukaj ne bi sedeli"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Ender3 12:16 16.december 2020.

    Pravi naslov in tema za aktiviste, da izrazijo svoje frustracije. Če bi izbiral koristnejšega, bi se odločil za šiviljo in ne obramboslovca, ker vsak od njiju zase, travo pase, na naš račun.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 11:59 16.december 2020.

    "Ve dont nid mani,ve nid tajm"...,v latinščini,kar v slovenskem prevodu pomeni,"Neumna prišla, bolj neumna zasrala,najbolj neumna ostala". 😳😂😸😏🙊

  • mirror 11:48 16.december 2020.

    Bratuškovo zanima le izgubljena oblast, deset milijard v državnemu koritu in ne zdravje ljudi.