Slovenija
5735 ogledov

SAB za ministra predlaga kandidata, ki ga je Janševa vlada razrešila

Alenka Bratušek, Maša Kociper, Roman Jakič ... Sandi Fišer / mediaspeed.net
SAB za kohezujskega ministra predlaga Iztoka Puriča.

Stranka Alenke Bratušek je za kohezijskega ministra predlagala Iztoka Puriča, poroča STA. Novo ime bi morala Bratuškova predsedniku vlade predlagati do petka, vendar je zaprosila za podaljšanje do danes. Šarec je izbiro Puriča potrdil, poroča STA. V SAB dodatnih komentarjev ne dajejo.

Razrešen kot direktor Brda

Upokojeni doktor znanosti s področja organizacijskih ved Iztok Purič je bil dolgoletni direktor protokolarnega zavoda Brdo. Zaradi nepravilnosti pri vodenju zavoda ga je vlada, ki jo je vodil Janez Janša, junija 2012 s tega mesta razrešila. Purič naj bi negospodarno naj bi ravnal pri sklepanju računovodskih, svetovalnih in avtorskih pogodb. Prav tako naj bi opustil dolžno ravnanje pri nepravilnem poseganju Nogometne zveze Slovenije v prostor pri gradnji nogometnega igrišča na Brdu.

Neuspešen na lokalnih volitvah

Na lokalnih volitvah je Purič kot skupni kandidat stranke Več za Kranj, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bratušek kandidiral za župana Kranja. V drugi krog se ni prebil, dobil pa je 18 odstotkov podpore. 

Purič naj bi v vladi nadomestil Marka Bandellija,  ki je odstopil zaradi neprimerne komunikacije po tem, ko ga je k temu pozval predsednik vlade. 

 

Komentarjev 20
  • leonardo 08:12 29.november 2018.

    No, sedaj mi je pa vse jasno!Torej pristaši JJ ga pljuvajo in natolcujejo. Včeraj sem bral ali pa poslušal, da je bil oproščen. Na sodišču! Novinarček, ali si pozabil to omeniti ali nisi vedel. Če je prvo nisi pošten, če ...prikaži več je drugo nisi dober novinar!

  • miki1234 07:58 29.november 2018.

    a v vladi ni niti enega samega poštenjaka?

  • lukas99 06:21 29.november 2018.

    Lenčka ,kot ostali mnogo govori,ko pa se je potrebno odločiti pa se poserje kot vsi ostali.temu smo včasih rekli konvertibil( psi so lajali a karavana gre dalje)