Slovenija
20 ogledov

Sadje že leto dni ob meniju

Na ZPS si želijo, da bi podobno uredbo kot v San Franciscu sprejeli tudi v Slove Žurnal24 main
V ZDA bodo septembra začeli v otroške menije McDonald'sa uvajati sadje, zmanjšali pa bodo količino ocvrtega krompirčka. V slovenskih restavracijah so sadje kot dodatno ponudbo k vsakemu obroku uvedli že lani.

"V slovenskem McDonald'su lahko v Happy Mealu vedno izberete solato ali pomfrit, več vrst pijač, sok ali bio nizkokalorično mleko. Kot dodatek k vsakemu obroku je našim strankam na voljo tudi sadje, kot dodatna ponudba, ki smo jo uvedli zadnje leto. Za ljubitelje vegetarijanske prehrane pa imamo v ponudbi novi Veggieburger," so za zurnal24.si povedali v McDonald'su. Ena porcija narezanega jabolka vas bo tako stala en evro.

Na njihovi spletni strani si tako lahko izračunate kalorijske vrednosti posameznega obroka. Splošni Happy Meal meni ima tako kalorijsko vrednost 600 kalorij, kar pa je tudi cilj po prenovi otroškega menija v ameriških restavracijah.

Bo manj zdravo postalo "zdravo"?

Kot smo poročali v torek, bo ameriški McDonald's s septembrom spremenil otroški meni. Otroci bodo tako dobili manjšo porcijo ocvrtega krompirčka in narezano jabolko.

S tem želijo doseči, da bodo otroci z obrokom zaužili 600 kalorij, a kot poroča Time, je to za majhne otroke še vedno prevelika kalorijska vrednost.

Do trinajstega leta starosti lahko otroci na dan zaužijejo med 1200 in 2000 kalorij, pravijo ameriški strokovnjaki, ki ob tem vključitev sadja v obrok ocenjujejo kot korak v pravo smer glede zdravih prehranjevalnih navad. A ob tem izražajo skrb, da bo McDonald's to izkoristil za označevanje manj zdravih obrokov za "zdrave".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.