Slovenija
13 ogledov

Sam odšel h Klemenčiču

primorska 23.06.2011, koper, gaspar gaspar misic, foto barbara milavec primorska 23.06.2011, koper, gaspar gaspar misic, foto barbara milavec
Danes tudi uradno razrešen s položaja državnega sekretarja.

Gašpar Gašpar Mišič je dejal, da se je na lastno pobudo sestal s predsednikom protikorupcijske komisije Goranom Klemenčičem. Kot je pojasnil, je razlog obiska "medijska gonja" zoper njega ter dogajanje okrog Luke Koper. Prepričan je, da je ta financirana in ima naročnika ter da se ga poskuša diskreditirati, ker ni politični kandidat.

Na vprašanje, kdo naj bi plačeval za njegovo diskreditacijo in kdo naj bi denar dobival, Mišič pravi, da so se po sestanku na komisiji dogovorili, da na to temo ne bo nobenih izjav, v komisiji pa bodo videli, kaj lahko storijo.

Na komisiji komunikacije z Gašparjem Mišičem niso želeli komentirati.

Divji zahod v kadrovanju

Je pa Klemenčič za sredin Dnevnik dejal, da bi bilo imenovanje Gašparja Mišiča za predsednika uprave Luke Koper "še en dokaz, kakšen divji zahod vlada na področju kadrovanja". "Čas bi bil, da si javno priznamo obstoj političnih vrtičkov. Stanje je vse slabše. Boj za nadzorniška mesta je kot tek na sto metrov, ki je obremenjen ne le s tveganji rentništva, ampak tudi z željo po dostopu do informacij pred bližajočo se privatizacijo," je dodal še pred odstopom Gašparja Mišiča.

Za Bratuškovo Mišič postopa neprimerno

Premierka Alenka Bratušek je sicer danes dejala, da se ji zdi "popolnoma neprimerno, da katerikoli funkcionar kandidira za mesto v gospodarski družbi". Če to želi, mora prej odstopiti.

To po njenih besedah ne velja samo za Gašparja Mišiča, ampak za vse funkcionarje te vlade. "To sem jasno povedala tudi Gašparju Mišiču, s katerim sem večkrat – tudi pred tem tednom – opravila razgovor. Njegova odločitev je bila, kakršna je bila. Vsak človek se odloča sam, in če ne vidi izziva v politiki in ga vidi v gospodarstvu, se je za to pot odločil sam," je med drugim dejala premierka.

Komentarjev 13
  • privat 21:08 25.avgust 2013.

    kaj laže ta gašapar...jaz sem 1000 krat bolj primeren!! Fora pa je da se pri meni nebi kradlo ali uvažalo delovno silo če so več kakor sposobni naši delavci!!

  • ennanova 10:50 23.avgust 2013.

    Jaz sem najbolj primerenZakaj potem gospod trdi, da je najbolj primeren človek za mesto predsednika uprave Luke Koper? Trdi lahko zato, ker je dovolj narcisoiden, da ne opazi, kako smešne so njegove trditve, ali pa zato, ker je povsem ...prikaži več preračunljiv, kar pomeni, da sicer ve, kako smešno je njegovo izjavljanje, vendar obenem ve tudi to, da so ljudje večinoma zadržani in da ne bodo niti opazili, …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1124-jaz-sem-najbolj-primeren

  • dragec 07:49 23.avgust 2013.

    za to faco ĐĐ Mišić bi prekmurci rekli - KOZOĐEBEC