Slovenija
53 ogledov

"Sami naj se odločijo, če je zastonjski les uporaben"

Drva v Mariboru Bralka
Mariborčani so pričakovali drva, župan pa opozarja, da je ponujal le les.

Vse dopoldne si Mariborčani lahko v Limbušu brezplačno naberejo in odpeljejo les, ki so ga morali gozdarji posekati zaradi letošnjega žledu. Na mestni občini Maribor (MOM) ob tem ljudi opozarjajo naj ne pričakujejo, da bodo dobili drva.

"Nikoli ni nihče govoril o drvih, temveč o lesu, ki je bil nabran po žledu na javnih površinah. Strokovne službe so vodstvu MOM predlagale dve rešitvi: ali se les podari, ali pa se ga proda na javni dražbi. Župan je sprejel odločitev, da se bo les podaril tistim, ki ga potrebuje," dodajajo na MOM. Številni so bili namreč ob pogledu na les, ki jim ga ponuja MOM, dobesedno zgroženi in prepričani, da jih je župan MOM Andrej Fištravec zavedel

Dobra reklama za župana?

Nekateri, ki so si ponujeni les najprej ogledali preden bi ga danes prevzeli v nekdanjem lesnem predelovalnem objektu v Limbušu, očitajo občini, da jim ponuja le sečne ostanke oziroma odpad in da si župan poskuša le pridobiti volilne glasove. "Ali se lesna biomasa zdi posameznikom uporabna ali ne, je odločitev vsakega posamezika. Verjamemo, da bomo z njim komu pomagali, prav zato se nismo odločili za za MOM bistveno lažjo pot, torej prodajo na dražbi. Žalosti nas, da nekateri mediji iz socialnih gest, kot je ta, delajo zgodbe z negativno konotacijo. Lesne biomase je 800m3," dodajajo na MOM.

Les bo na voljo danes in potem še vsako sredo med 8. in 16. uro, dokler ga ne zmanjka.

Komentarjev 3
  • Branidom 14:18 12.september 2014.

    A polena na dom pa ne vozijo?

  • speris 13:40 12.september 2014.

    Tipicno slovensko, vsi bi vse mel brez truda in dela. "A niso lepo nasekana drva? Ja pol pa ne bom uzel.."

  • punca05 13:18 12.september 2014.

    kakorkoli že....meni je vredu ta poteza