Slovenija
32 ogledov

Samo en tožilec z vsemi pogoji

Zvonko Fišer kandidat za državnega tožilca Žurnal24 main
Razpis. Iščejo 21 tožilcev za pregon najhujšega kriminala.

Tožilci, ki bi se želeli zaposliti kot tožilci za pregon organiziranega kriminala na specializiranem državnem tožilstvu (SDT), se lahko še do sobote prijavijo na razpis za prosta delovna mesta na SDT. Ministrstvo za pravosodje od konca februarja z dvema razpisoma išče 21 novih članov SDT.

"Kot da obstoječih ni"

Poleg dokazil o zadostni strokovni usposobljenosti morajo kandidati v prijavi predložiti oceno svojega dela, ki pa ni starejša od enega leta. "Temu pogoju je praktično nemogoče zadostiti, saj državnotožilski svet oceno državnotožilske službe poda vsaka tri leta," je neuradno slišati med tožilci. Pred manj kot tremi leti je bilo po naših informacijah ocenjeno delo le enega tožilca, ki je deloval že v nekdanji skupini tožilcev za pregon organiziranega kriminala. To je bila predhodnica specializiranega tožilstva, kjer za zdaj še deluje vseh devet tožilcev bivše skupine.

Ne vedo, ali se lahko pritožijo

"Na razpis se lahko prijavi le en tožilec skupine. Kot da bi šel nekdo načrtno preverjat, koliko stare ocene dela imajo trenutni člani SDT in kdo se lahko prijavi," dodajajo viri.

Šef tožilstva Zvonko Fišer pa ni pojasnil, ali se tožilci, ki bi se želeli potegovati za novo službo, lahko pritožijo zoper tak razpisni pogoj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.