Slovenija
12 ogledov

Samo Ptuj že po starem

Delo v bolnišnicah po petkovem dogovoru še vedno poteka okrnjeno. Samo v ptujski Žurnal24 main
Soglasja 
o dežurstvu. Paciente bodo o novih terminih obveščali po telefonu. Večina v stare tire prihodnji teden.

Delo v bolnišnicah po petkovem dogovoru še vedno poteka okrnjeno. Le v ptujski bolnišnici so vsi zdravniki že potrdili, da spet soglašajo z dežuranjem.

Na Ptuju delajo vsi
“Že v petek smo se dogovorili, da v ponedeljek začnemo po starem,” je povedal Robert Čeh, direktor Splošne bolnišnice Ptuj, kjer nekaterih operacij od 1. septembra sploh niso izvajali. Računajo, da bi odpovedane operacije nadomestili v dveh, treh tednih.

12 zdravnikov je od petka do včeraj do 12. ure v UKC Maribor vrnilo soglasja za dežurstva.

O novih datumih bodo bolnike obveščali po telefonu. Zaradi umika soglasij računajo v bolnišnici na okoli 200 tisoč evrov manj.

V UKC Maribor počasi
V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor je bil včeraj zbor zdravnikov, na katerem so predstavniki Fidesa predstavili dogovor z ministrstvom. “Nekateri zdravniki so si vzeli čas za razmislek, vendar pričakujemo, da bo večina znova oddala soglasja,” je dejal Boris Rižnar, predstavnik Fidesa v UKC Maribor. Od 1. septembra do včeraj dopoldne jih je od 277 zdravnikov, ki so preklicali soglasje, obrazec vrnilo 28.

Po besedah uprave pričakujejo, da se bo delo normalno začelo prihodnji teden. “Odpovedane operacije in ambulantno obravnavo, ki je odpadla, bi lahko nadomestili v mesecu in pol,” je v imenu uprave dodal Janez Lencl.

Odpovedani s prednostjo
Janez Lavre, direktor slovenjegraške bolnišnice, pričakuje normalno stanje do konca tedna. Bolnike bodo o novih terminih obveščali po telefonu, obravnavani pa bodo prednostno. “Vsi zdravniki so za to, da delo steče normalno,” je dejal.

Tudi v celjski bolnišnici pričakujejo, da bo večina zdravnikov soglasja vrnila.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.