Slovenija
37549 ogledov

"Samo vprašanje časa je, kdaj bo pljusknila proti Sredozemlju"

Mrzlo jutro Profimedia
Okoli petega marca lahko pride do prodora hladnejše zračne mase proti jugu.

"Z jugozahodnimi vetrovi priteka iznad Sredozemlja še priteka vlažen zrak, zato je še precej nizke oblačnosti proti jugozahodnemu delu Slovenije," pišejo pri Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. "Podobno bo tudi jutri, zlasti na zahodu bo tudi rosilo. Od torka do petka sledijo izjemno lepi in topli dnevi s precej sonca. Na nebu bomo težko videli kak oblak, saj bomo v središču območja zračnega pritiska, ki se bo počasi pomikalo proti jugovzhodu, proti koncu tedna pa se bo okrepilo nad Zahodno Evropo."

Med tednom do 20 stopinj, za vikend nekaj stopinj manj

Nad nami bodo po poročanju vremenskega portala pihali šibki severni vetrovi, relativna vlažnost bo precej nizka, v vseh plasteh bo suh zrak. "Najvišje temperature pa se bodo gibale večinoma med 15 in 20 stopinjami Celzija," pišejo pri Ciklon.si. "Manjša sprememba bo sledila ob koncu tedna, v soboto nas bo od severa prešla oslabljena vremenska fronta, ki bo ponekod prinesla nekaj kapelj dežja. Po vzhodnem robu anticiklona se bo spustil hladnejši in nekoliko bolj vlažen zrak. To pa ne pomeni, da bo prišel kakšen mraz. V nedeljo bodo torej nekoliko nižje temperature, tja do okoli 11 stopinj Celzija, na Primorskem do 15. Še vedno bo pretoplo za ta letni čas."

Nas čaka nov vdor mrzlega zraka?

 | Avtor:

Sicer pa pri vremenskem portalu pišejo, da se nad Severno Evropo in zahodnim delom Rusije nabira količina mrzlega zraka. "Bomo videli, koliko časa se bo še uporal ta anticiklon," pravijo pri Ciklon.si. "Samo vprašanje časa je, kdaj bo pljusknila proti Sredozemlju."

Pojasnjujejo, da bomo v prvih dneh meteorološke pomladi zelo verjetno še zaščiteni pod anticiklonom. Okoli petega marca pa lahko pride do prodora hladnejše zračne mase proti jugu. "Verjetno se bo s tem končalo toplo obdobje," zaključujejo pri vremenskem poratlu. 

Z jugozahodnimi vetrovi priteka iznad Sredozemlja še priteka lažen zrak, zato je še precej nizke oblačnosti proti...

Objavil/a ciklon.si /srednjeročna napoved dne Nedelja, 21. februar 2021

Podrobnosti o vremenski napovedi Agencije za okolje si lahko preberete v prispevku To ne bodo zimske, temveč pomladne počitnice!

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:27 22.februar 2021.

    Ne blizite. Še za dva dni naprej ne znate napovedat, pa boste za dva tedna!!! My ass!!!