Slovenija
1 ogledov

Sanader: 'Mi smo pripravljeni'

(Foto: AFP) Žurnal24 main
Predsednik hrvaške vlade Ivo Sanader je prepričan, da Evropska unija ne sme dovoliti slovenskega izsiljevanja. V nasprotnem primeru evropske integracije nimajo prihodnosti, še meni Sanader.
''Če bo Evropska unija dopustila, da ena država članica samo zato, ker je članica, izsiljuje drugo državo, kot to danes počne Slovenija, potem evropske integracije nimajo nobene prihodnosti,'' je med drugim dejal Ivo Sanader v govoru na konvencijii podmladka Hrvaške demokratske skupnosti.
 
 

Najprej je treba rešiti problem blokade. Mi lahko brez težav v enem dnevu na eni mednarodni konferenci teoretično zapremo 15 poglavji. Mi smo pripravljeni.

Ivo Sanader

 
O datumu vstopa v EU ne gre špekulirati
V intervjuju za Novi list pa je Sanader dejal, da glede datuma vstopa Hrvaške v Unijo ni dobro špekulirati. Najprej da je treba najti način za umik slovenske blokade pogajanj. ''Ključno vprašanje je, ali se bo Evropa vrnila k načelom, na katerih je utemeljena. To so solidarnost, mednarodno pravo in načelo sodelovanja, ne pa konfrotacije. To pomeni, da ne more biti izsiljevanja, blokade pogajanj Hrvaške ali katerekoli države zaradi bilaterarnih vprašanj,'' pravi Sanader, ki meni, da bo slovenska blokada umaknjena v kratkem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.