Slovenija
14 ogledov

Sanader Pahorju grozil z vplivnimi prijateljstvi

Ivo Sanader in Borut Pahor "igrata težko tekmo". Žurnal24 main
Z nekdanjim hrvaškim premierjem Ivom Sanaderjem nekdanji premier Borut Pahor ni mogel sodelovati. Kot je povedal v intervjuju za hrvaški Jutarnji list mu je ta grozil z vplivnimi zvezami in prijatelji. Vse pa se je spremenilo, ko je vodenje vlade prevzela Jadranka Kosor.

"Sanader mi je rekel: ali se bomo kaj dogovorili ali pa bom jaz prek svojih zvez in prijateljstva, prek močnih držav prišel mimo vas," je za Jutarnji List povedal nekdanji premier Pahor.

"Ko je Hrvaška zavrnila še drug Rehnov predlog, smo oboji ostali sami. Praktično celotna evropska diplomacija in celo Amerika sta dvignili roke od naših problemov in interesov, z nami se ni želel pogovarjati nihče," je dodal.

"Dogovorite se, so nas pozvali," je še povedal intervjuvanec. Na srečo se je na čelu vlade takrat zgodil preobrat. S takratno hrvaško premierko Jadranko Kosor sta se sporazumela, da ali rešimo problem v dobro obeh držav ali pa tvegamo še dodatno zaostritev spor, je hrvaškemu časniku še zaupal Pahor. 

Sebe in Kosorjo pa je ponazoril z metaforo: '"Eden ima v nahrbtniku vodo, drugi hrano. Niti enemu niti drugemu ne pomaga, če gre eden naprej, saj na vrh ne more priti sam. En bo žejen, drugi bo lačen. Samo če si pomagata in če na vrh prideta skupaj, bosta oba zmagala."


Komentarjev 2
  • allstarr111 15:05 27.maj 2012.

    Sej ne veš, lahko pa je ravno sova posredno sprožila afero Hypo ?

  • Žurnalček 14:28 27.maj 2012.

    Hebo jaz našo SOVO , k pojma ni imela o dogajanju in vladanju HDZ in njihovih vojnodobičkarskih barab. Kaj jim mogoče naši niso mogli zagroziti z blokado -počasnim delom - mejnih prehodov in ukinjanje in spremembo obmorskih v maloobmejne. Jim ...prikaži več niso mogli zagroziti z objavo in točno ceno plačanega orožja, da bi se potem HDZ-ejevci med sabo pobil , kdo je ukradel provizije. Če ni Sova sposobna imeti v vsakem momentu relevantne podatke o trenutnem stanju na Hrvaškem -k do je kdo in kdo koga - JO NE RABIMO IN JO TAKOJ UKINITE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!