Slovenija
2 ogledov

'Sandija bomo pogrešali'

Ravnikar je bil poslanec največje koalicijske stranke. Žurnal24 main
V 59. letu je umrl poslanec Socialnih demokratov Aleksander Ravnikar. V njegovi poslanski skupini so zapisali, da so ob njegovi nenadni smrti globoko pretreseni.
"Poslanke in poslanci SD smo ob žalostni vesti o nenadni smrti našega prijatelja in sodelavca globoko pretreseni. Našega kolega Sandija se bomo vedno spominjali kot delavnega, poštenega in pokončnega človeka. Pogrešali bomo njegove jasne misli in njegove duhovite domislice, ki so nam pogosto bogatile naše delo. Takšen bo Sandi vedno med nami. Ob tem žalostnem trenutku pa njegovi družini izrekamo globoko in iskreno sožalje," so ob smrti Ravnikarja sporočili  iz poslanske skupine SD.

V Državnem zboru bodo popoldne odprli žalno knjigo, vpis pa bo mogoč od 14. do 16. ure in nato vsaj dan do pogreba od 9. do 16. ure.

Od nekdaj v politiki
Aleksander Ravnikar, po poklicu pravnik, se je vključil v politiko že v času nekdanje Jugoslavije. Leta 1974 je postal predsednik Komisije za mednarodno sodelovanje v republiškem komiteju Zveze socialistične mladine Slovenije. Aprila 1988 je bil izvoljen za podpredsednika skupščine Socialistične republike Slovenije.

Nato je bil nekaj časa v gospodarskih vodah. Od leta 1994 do 2002 je bil direktor v Iskri Commerce, konec leta 2002 je postal prokurist Javnega podjetja Ljubljanske tržnice, leta 2003 pa je postal direktor podjetja.

Nato se je vrnil v politiko in bil v okraju Kranj izvoljen za poslanca. Sicer je od leta 1990 vodil skupino svetnikov SD v mestnem svetu Mestne občine Kranj.

V Državnem zboru je bil podpredsednik ustavne komisije, član komisije za poslovnik, mandatno-volilne zadeve in član odbora za zadeve Evropske unije.

Julijana Bizjak Mlakar © SD

 
Nova poslanka
Glede na volilne izide naj bi Ravnikarja, če bo mesto sprejela, nasledila Julijana Bizjak Mlakar , sicer predsednica Območne organizacije Socialnih demokratov Kamnik. Mlakarjeva je svetovalka direktorja Agencije za zavarovalni nadzor. Znana je predvsem po predlogu za pravičnejšo družbo, v kateri bi bili državljani enako revni.

Bizjak Mlakarjeva je tudi članica sveta predsednika SD Boruta Pahorja in njegova svetovalka za zdravje.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.