Slovenija
30 ogledov

Sanjska služba kot eksperiment

Sanjska služba Sanjska služba
Z akcijo želijo nastaviti ogledalo uradni politiki.

"Radi bi nastavili ogledalo uradni politiki in ji sporočili, da vsi anonimni državljani nismo neumni in pasivni, da lahko spremembe začnemo po pravilih in z orodji političnih elit, ne z metanjem granitnih kock v parlament," je ob današnji predstavitvi akcije Sanjska služba povedal povedal njen idejni vodja Marko Vrtovec.

Kot smo že pisali na naši spletni strani, nameravajo kandidata za poslanca v Evropski parlament, ki se mu obeta 13.000 evrov plače z dnevnicami in nadomestilom za vodenje pisarne izbrati z žrebom. "Verjamemo, da bo etična in moralna drža izžrebanih kandidatov vsaj na tej ravni ali višja od etike, ki nam jo ponujajo politične elite," so zapisali v sporočilu za javnost. Vse skupaj razumejo kot "družbeno-politični eksperiment, s katerim želijo poiskati odgovor, ali je neposredna demokracija utopija ali realnost".

Sprejemajo kandidature

Trenutno sprejemajo kandidature prek spletnega prijavnega obrazca, čemur bo sledilo žrebanje liste osmih kandidatov in najmanj osmih rezerv ter zbiranje podpisov 3.000 volilcev za vložitev kandidatne liste. "S pomočjo posameznikov iz Mreže za neposredno demokracijo bo imel izžrebani kandidat v primeru zmage na volitvah omogočen ustroj, da postane predstavnik ljudske – spletne javnosti," so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da se bo kandidat odločal po lastni vesti in ne politični pripadnosti.

Komentarjev 1
  • Marko Slovenia 14:53 14.februar 2014.

    slabše kot taler ne more bit (vikendpaket u čuzi) hehe