Slovenija
41 ogledov

Sanjska služba za 13.000 evrov

Sanjska služba Sanjska služba
Kandidata za evropski parlament nameravajo izbrati z žrebom.

Skupina, ki se je organizirala v Društvo Sanjska služba, je na facebookovem spletnem omrežju odprla posebno stran, na kateri vabi posameznike k kandidaturi za evropskega poslanca. "Če se nas zbere dovolj, lahko enega izmed nas spravimo v EU-parlament!" so zapisali na strani, ki izžrebanemu obeta 13.000 evrov na mesec.

"Verjamemo, da je edino žrebanje (sorticija) pravičen način izbora poslancev, ki onemogoča korupcijo, klientelizem, elitizem in odtujenost poslancev od ljudstva," so pojasnili v obrazložitvi, zakaj se bodo poslužili žreba. Kandidira lahko vsak, ki izpolnjuje zakonska določila za poslance (polnoleten, opravilno sposoben) in se zaveže, da se bo udeležil volitev.

V razpisanem roku nameravajo najprej zbrati 3.000 podpisov in se ustanoviti kot stranka ter izžrebane kandidate ali kandidatno listo prijaviti na evropske volitve. Ker je za izvolitev v EU-parlament v Sloveniji potrebnih okrog 50.000 glasov, upajo, da bodo zbrali toliko podpornikov, ki se bodo zanesljivo udeležili volitev.

Podrobnosti bosta na novinarski konferenci v petek predstavila Marko Vrtovec in Dare Troha.

Komentarjev 3
  • dragec 12:04 13.februar 2014.

    NE GREMO NA EVROPSKE VOLITVE

  • Johan Spohan 21:19 12.februar 2014.

    Bolje da se spravi k koritu en tak kot pa politkarsko pezde.

  • Marko Slovenia 19:33 12.februar 2014.

    že naše so žrebali :) z malček prirejeno loterijo