Slovenija
25715 ogledov

Sankcije za zdravnika, okuženega z južnoafriškim sevom

UKC Maribor UKC Maribor UKC Maribor
V UKC Maribor so uvedli nadzor. Zdravnika pa naj bi že doletela sankcija.

Kot poroča portal necenzurirano.si, naj zdravnik, ki se je okužil med dopustom v Namibiji, ne bi bil več namestnik predstojnika oddelka za nevrokirurgijo. Direktor UKC Maribor Vojko Flis je odredil interni nadzor. 

Za omenjeni portal je direktor UKC Maribor potrdil, da za zdravnike UKC Maribor med epidemijo velja prepoved dela v drugih ustanovah že od 18. oktobra. Poleg tega pa je vlada januarja zdravstvenim delavcem prepovedala koriščenje letnega dopusta in udeležbo na usposabljanjih ali izobraževanjih v državah na rdečem seznamu. Tako se postavlja vprašanje, ali je zdravnik kršil obe prepovedi, saj naj bi v Namibiji izvedel tudi več operacij. 

COVID-19 V SLO Zdravje Mariborski zdravnik pojasnil svojo plat zgodbe in se opravičil

Predstojnik nevrokirurškega oddelka Janez Ravnik je za necenzurirano.si pojasnil, da zdravnik za delo v Namibiji ni imel soglasja in dodal, da ne ve, ali takšno soglasje tudi potrebuje.

Covid-19, UKC Maribor, cepivo, lekarna, hramba Covid-19 Slovenija Okužba z afriško različico pri zdravniku: To so ugotovili epidemiologi!

Na vprašanje, ali razmišljajo še o kakšnih ukrepih, direktor UKC Maribor odgovarja, da je treba počakati na poročilo, ki ga pričakuje v naslednjih dneh. 

Koronavirus - UKC Maribor Slovenija Zdravje Zdravnik okužen po dveh odmerkih, za povrh se je vrnil iz Afrike

dezurni@zurnal24.si


 

 
Komentarjev 15
  • ode 07:46 04.marec 2021.

    Res huda kazen. Imel bo enako plačo, manj odgovornosti in še več časa za fušanje po privat klinikah med rednim delovnim časom.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:07 03.marec 2021.

    Nekdo pač mora biti žrtveno jagnje! Pač, metoda ustrahovanje! Šov pa gre lepo naprej!

  • erika4 19:12 03.marec 2021.

    Ministri vam niso bili neodgovorni, ko se niso držali ukrepov, ki so jih sami postavili. Glup narod!!!