Slovenija
4003 ogledov

Šarčev generalni sekretar se posipa s pepelom: Obžalujem!

Sedež LMŠ Marjan Šarec Anže Petkovšek Sedež stranke LMŠ na dan predčasnih volitev v držvni zbor v Kamniku.
Generalni sekretar LMŠ Brane Kralj je potrdil, da je klical prvo nadzornico Uradnega lista Ireno Prijović glede imenovanja Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista.

Pravi, da je želel zgolj povedati, da je Šoltes dober kandidat. Prijovićeva je to prijavila kot politični pritisk, Kralj pa ni želel odgovoriti na vprašanje, ali bo odstopil.

"Poklical sem gospo Ireno Prijović in ji omenil, da bi bil dr. Igor Šoltes lahko dober kandidat za direktorja Uradnega lista. Obžalujem, da je gospa razumela to kot pritisk, kajti namen mojega klica je bil zgolj povedati, da je nekdanji predsednik Računskega sodišča in kandidat Desus na evropskih volitvah po moji oceni dober kandidat za to mesto," je pojasnil Kralj.

Na vprašanje, ali bo sprejel odgovornost in odstopil, za zdaj ni želel odgovoriti.

Marjan Šarec Slovenija Prijavili Šarčevo desno roko: Pritiskal je in zahteval izbor pravega direktorja

Predsednica nadzornega sveta Uradnega lista Prijovićeva je Kralja prijavila pristojnim institucijam, tudi Slovenskemu državnemu holdingu (SDH) in protikorupcijski komisiji. Potrdila je verodostojnost dokumenta, ki ga je danes glede tega objavil Bojan Požar.

Kot je navedeno v dopisu, jo je Kralj 21. avgusta poklical in ji naročil, da "država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista, in zahteval poročanje o kadrovskem postopku njemu mimo in pred kakršno koli komunikacijo s SDH".

Podrobnosti bo Prijovićeva pojasnila KPK na četrtkovem sestanku. Premier in predsednik največje vladne stranke LMŠ Marjan Šarec pa od Kralja do četrtka pričakuje pojasnila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar praufo
    praufo 07:32 29.avgust 2019.

    igra se imnuje "znan obraz dobi službo ali stolček v državni upravi" ... glavni igralec je pa serpentinšek, ki ga nekateri imenujejo tudi marjan šarec ali ljubkovalno "naš marjan"

  • puelasedulaest 00:07 29.avgust 2019.

    Šarec, boš začel delati reforme ali ti bolj dišijo volitve, da se boš rešil levice????

  • MK 22:34 28.avgust 2019.

    ŠAREC ne sprenevedaj se! To si ti ukazal. Ni prvič. V umazane posle pošiljaš svoje zveste vojščake. Za mir v koaliciji si potalal že veliko direktorjev. Naj raziskovalni novinar naredi analizo. Glavo stavim, da so vsi iz bazena koalicijskih strank. ...prikaži več Boš odstopol in se vrgel v prazen bazen ali sledi tvoja neumnost na govorniškem pultu. Jaz ti ne verjamem. Lažnjivko.