Slovenija
6326 ogledov

Šarec: Angelika Mlinar ima problem

volitve v evropski parlament 2019, Angelika Mlinar Saša Despot
Šarec ni navdušen nad predlogom, da Angelika Mlinar postane ministrica.

"Angelika Mlinar ima trenutno problem z državljanstvom. To je zame problem, imam toliko nacionalne zavesti, čeprav boste rekli, da smo v Evropi vsi enaki, želim, da so ministri vsaj dvojni državljani," o načrtu predsednice koalicijske SAB Alenke Bratušek, ki za novo kohezijsko ministrico namerava predlagati Angeliko Mlinar, pravi predsednik vlade Marjan Šarec. Šarec je odgovarjal na vprašanja novinarjev novinarjev podcasta LD;GD na portalu Metina lista. 

volitve v evropski parlament 2019, Angelika Mlinar Bratuškova predlaga Slovenija Bo avstrijska državljanka slovenska ministrica?
Kot je znano, ima Mlinarjeva, ki je bila kandidatka SAB tudi za evropsko poslanko, avstrijsko državljanstvo, slovenskega pa si po besedah Bratuškove, ureja. 

"Če si dvojni državljan, kljub temu, da si Slovenec, mogoče pa nisi čisto pri svoji državi," pravi Šarec in spomni, da smo "take probleme imeli že z gospodom Bajukom."  

"To, da minister ni državljan svoje države, ni dobro znamenje. Menim, da neki atributi države pa vendarle obstajajo," pravi Šarec. Mlinarjevi sicer, če pridobi slovensko državljanstvo, Šarec ne bo nasprotoval, je pa spomnil, da se Mlinarjeva avstrijskemu državljanstvu ne namerava odreči.

"Da se avstrijskemu državljanstvu odreče, ni nujno, vendar sem se tudi jaz, ko sem stopil v politiko, ljudem dal obljubo, da se ne bom ukvarjal s prejšnjim delom, to čez noč odrezal in popolnoma spremenil način življenja, ker se ljudem obljubil, da bodo imeli politika, ki bo 24 ur na dan delal samo to," poudarja Šarec. 







 

Komentarjev 11
  • ljubomir83 13:31 23.november 2019.

    Ali res nimamo nobenega Slovenca, ki bi lahko bil minister. Če bi bila tako dobra bi v Avstriji ponovno dobila mandat za EU poslanko, pa očitno ni. K je v Avstriji padla, se pa nam štuli in to pri pravi ...prikaži več stranki in predsednici te stranke. Katastrofa

  • Janez 07:50 23.november 2019.

    V Avstriji dela na tisoče Slovencev tudi na zelo odgovornih položajih pa Avstrijci iz tega ne delajo nobenega problema. V EU je prost pretok ljudi , kapitala in izdelkov. Nisem pristaš Alenke Bratušek, niti njene politike, ki je porazna in ...prikaži več sem prepričan, da bo sčasoma izginila iz političnega prizorišča, vem pa da s kandidaturo Angelike Mlinar ni nič narobe. Nekateri se verjetno bojijo, da bo vnesla red na ministrstvo in delovno moralo ter etiko, ki je tako značilna za države zahodno od nas v nas

  • matermila 05:56 23.november 2019.

    Šarec dela kar24 ur svoj posel,jebenti je skor tak dober kot je bil Zidar,ki je delal kar 25 ur na dan.