Slovenija
2249 ogledov

Šarec danes o zaposlitvi lepe Nataše

Marjan Šarec Profimedia
Inšpekcija pri zaposlitvi Šarčeve znanke ni našla nepravilnosti

Na vprašanja članov Komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), ko jo vodi Matej Tonin, bo danes odgovarjal predsednik vlade Marjan Šarec. Knovs se v ukvarja z zakonitostjo in preudarnostjo zaposlovanja na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova) pri zaposlitvi Šarčeve znanke. Šarec je napovedal, da se bo seje komisije udeležil iz spoštovanja do parlamentarizma in do same institucije, "ne pa do tistih, ki to komisijo vodijo".

Šarec: Nekateri v opoziciji imajo preveč časa

Glede domnevnih nepravilnosti, ki jih glede zaposlitve njegove znanke preiskuje Knovs, je Šarec dejal, da pri tem ni bil zraven in da težko sodi, da pa je to stvar inšpektorata in Sove. "Inšpektorat je povedal, da vse tisto, kar se je navajalo v javnosti, ne drži," pravi Šarec in dodaja, da imajo nekateri v opoziciji "veliko časa in potem se seveda morajo z nečim ukvarjati".

Inšpekcija nepravilnosti pri zaposlitvi Šarčeve znanke ni našla

Inšpektorat za javni sektor je na pobudo Sove na agenciji opravil nadzor nad zaposlitvijo štirih javnih uslužbencev in ugotovil več formalnih kršitev. Izrekel je ukrepe, ki se nanašajo na pravilno poslovanje agencije v prihodnje, za razveljavitev sklenjenih pogodb pa ni bilo zakonskih pogojev. Nepravilnosti pri zaposlitvi Šarčeve znanke po navedbah inšpekcije ni bilo.
Sova je nepravilnosti že odpravila, kar so potrdili tako na inšpektoratu kot na Sovi, o tem pa naj bi direktor agencije Rajko Kozmelj že poročal članom Knovsa, poroča STA.

"Tonin preveč pod vplivom Janše"

V torek je Knovs opravil pogovor z državnim sekretarjem v kabinetu predsednika vlade Damirjem Črnčecem, ki je delo Knovsa primerjal z delom politične policije iz starih časov njen predsednik Tonin pa je preveč padel pod vpliv Janeza Janše.

Damir Črnčec Slovenija Črnčec: "Matej Tonin se je pustil omrežiti"

V torek je Knovs opravil pogovor z državnim sekretarjem v kabinetu predsednika vlade Damirjem Črnčecem, ki je delo Knovsa primerjal z delom politične policije iz starih časov. Črnčec je tudi zanikal kakršno koli vpletenost pri zaposlovanju na Sovi.

Komentarjev 2
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 10:55 24.januar 2020.

    Slovenija je majhna država.Za njeno vodenje bi bil dovolj en človek,dva svetovalca in v primeru kakšnih nevšečnosti namestnik voditelja,pika. Tako enostavno je to.Tukaj pa toliko enih strank, pa vsi eden čez drugega,en bolj pameten kot drugi+toliko enih sekretarjev,svetovalcev... .

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 10:21 24.januar 2020.

    [ Šarec je napovedal, da se bo seje komisije udeležil iz spoštovanja do parlamentarizma in do same institucije, "ne pa do tistih, ki to komisijo vodijo". ] Očitno je ogrožena varnost države, da se bo zaslišanje odvijalo za zaprtimi vrati. 😂