Slovenija
6735 ogledov

Šarec: Izjava poslanca Desus bi nas morala skrbeti

Marjan Šarec Profimedia
Poslanec Desus bi v vladi sodeloval z Janšo.

"Namenoma sem se odločil, da na sejo ne bom šel, ampak spremljal od daleč," na vprašanje novinarjev, zakaj ga ponoči, ko so poslanci razpravljali v proračunu, ni bilo v dvorani državnega zbora, odgovarja predsednik vlade Marjan Šarec. Da Šarec ni prisoten, je na Twitterju opozoril tudi poslanec SD Matjaž Nemec.

"Včeraj še ni bilo konec, čaka nas veto državnega sveta in takrat bom prisoten. Na drugi strani sem jaz nalogo opravil, zdaj je na parlamentu, da opravi svoje," za podcast LD;GD na portalu Metina lista razlaga Marjan Šarec. 

"Neke čudne izjave poslanca Desus"

"S strani poslanca Desus so prihajale neke čudne izjave, to bi nas moralo bolj skrbeti kot pa moja prisotnost ali odsotnost," nadaljuje Šarec. 

Poslanec stranke upokojencev Robert Polnar je namreč včeraj vztrajal pri višjih povprečninah in ob tem dejal, da bi, če bi bila v tem mandatu kakršna koli možnost za sodelovanje v drugi vladi, ki bi zmogla več poslanskih mandatov, sodeloval tudi s SDS Janeza Janše. 

"Večkrat bi si želel, da ne bi kdo takoj tekel pred kamero in majal tega čolna," o "čolnu" manjšinske vlade pravi premier Marjan Šarec. 

Z Janšo se je sestal tudi predsednik SMC

Da se je zaradi težav v koaliciji, ki je izgubila podporo Levice, sestal s predsednikom SDS Janezom Janšo, je za Ognjišče potrdil predsednik SMC Zdravko Počivalšek. 

Janez Janša Pogovori Slovenija Janša v ozadju sestavlja novo vlado

Predlog proračuna, glede katerega Šarec sicer pričakuje veto državnega sveta, je bil ponoči potrjen z glasovi SNS. Na vprašanje, kje in kdaj pričakuje Jelinčičev račun za podporo proračunu, pa Šarec pravi, da takega računa ne pričakuje. 

"Tudi brez papirja in prstana se da dobro živeti"

Umik Levice kot zunajkoalicijske partnerice pa po mnenju Šarca ni nobena katastrofa in se da tako kot v paru tudi "brez papirja in prstana" čisto dobro živeti.

Komentarjev 4
  • Janez 08:05 23.november 2019.

    Proračun je za upokojence in reveže katastrofa pa vseeno ne podpiram hinavskega Janšo!

  • sam50 18:04 22.november 2019.

    Ja,bili so" boj",ampak po deseti uri zvečer so delovali kot zombiji,cilj koalicije je bil pa dosežen že prej,ko je levico zamenjal padalec in se je nato cel dan in pozno v noč otepala le prazna slama...

  • Buča Pepa 15:13 22.november 2019.

    Desusev posrane je rekel, da bo glasoval po svoji vesti. Res je, da to drži, vendar on je bil izvoljen na listi in ne on osebno. Zato nujno rabimo voliti posameznike in ne stranke. Tudi jaz bi volil koga drugega, ...prikaži več če ne bi bil v določeni stranki.