Slovenija
14142 ogledov

Šarec: "Kje smo to že videli?"

Marjan Šarec Profimedia
Nekdanji premier o policijski preiskavi glede nepravilnosti pri delovanju Knovsa in trenutni situaciji v Sloveniji.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je v zapisu na družbenem omrežju komentiral zadnje dogajanje, povezano z domnevnimi nepravilnostmi pri delovanju Knovsa. Nepravilnosti, o katerih je včeraj poročala Pop TV, so povezane z domnevno spornim obiskom Knovsa na ministrstvu za obrambo lani v zadevi Škerbinc.  

"Še nekaj mesecev nazaj so bili Janez Janša, Matej Tonin in Žan Mahnič člani KNOVS-a, kjer so si na vse kriplje prizadevali sesuti vlado in iskali vsako priložnost, da kot veliki šerifi preiskujejo Policijo, OVS in SOVO. Pripeljali so se s kombijem in potem »izvajali nadzor«, karkoli že to pomeni po njihovem. Šli so celo tako daleč, kot vidimo danes, da so prirejali dokumente in objavljali dokumente, ki so bili označeni s stopnjo tajnosti," je zapisal Šarec. 

Matej Tonin Neuradno Slovenija Med osumljenci Tonin in Mahnič. "Kriva je sekretarka!"

Šarec dodaja, da je prišlo do ovadb, ker so se "obnašali kakor 'kavboji' in niso spoštovali osnovnih norm". "Danes so zgoraj omenjeni člani vlade. Ki jim že davno ne zaupamo več. Nekateri že dolgo, še davno preden so postali člani vlade, drugi pa danes spoznavajo vse razsežnosti njihovega početja. Tudi, če bodo julija rekli, da je zunaj poletje, bo to treba preveriti. Žan Mahnič, državni sekretar za nacionalno varnost v skrbi za prihodnost drugih ne dviguje pošte. Kje smo to že videli?" se sprašuje Šarec. 

"Ko je prejšnji minister Pikalo rekel, da je za zapiranje šol pristojna država in ne župani, je bil s strani zgoraj omenjenih deležen pogroma. Ko to reče ministrica Kustec, je vse v redu. Odvisno pač, kdo je na oblasti. Še ena 'kavbojščina' pač."

Šarec se sprašuje, vlada pojasnjuje

Dotaknil se je tudi srečanja članov vlade na Brdu z vodstvom policije in šefom NPU ter šefom kriminalistične policije. "Kaj so se dejansko pogovarjali, verjetno ne bomo nikoli vedeli, se pa poraja hud dvom v verodostojnost omenjenih članov vlade, saj so v preiskavah in lahko, da jih je najbolj zanimalo ravno to. Da o nakupih zaščitne opreme niti ne govorim."

Vlada je na Twitterju pojasnila, da "namigovanja o izrednem ali nenavadnem sestanku ne držijo. Kot je razvidno iz vabil, je imel tisti dan predsednik vlade Janez Janša tri podobne sestanke na temo: a) ocena finančnih in gospodarskih posledic, b) ocena socialnih posledic epidemije in c) ocena varnostnih posledic epidemije". Predsednik vlade se je sestal z ministroma Andrejem Vizjakom in Zvonkom Černačem, Marjano Bednaš z Urada za makroekonomske analize in razvoj, Bojanom Nastavom s Statističnega urada RS ter ministri Janezom Ciglerjem Kraljem, Tomažem Gantarjem, Zdravkom Počivalškom in Andrejem Šircljem. "S predstavniki varnostnih sistemov pa je bil opravljen pogovor o oceni varnostnih posledic epidemije. Na vsak sestanek so bile vabljene za izbrano tematiko najbolj pristojne osebe. Bilo bi nenavadno, če predsednik vlade Janez Janša takšnih sestankov v takšni situaciji ne bi organiziral," so še zapisali.   

Šarec je na koncu zapisal, da so pred Slovenijo dileme, kako naprej po korona krizi. "Otroci morajo vsi v šole, ljudje na delo, če ga bodo imeli. Padec gospodarske rasti je ogromen, jeseni nas čaka prazen proračun, rezi v porabo in druge neprijetne stvari. Ob tako neverodostojni in »kavbojski« vladi bo vse skupaj še veliko težje. Nabralo se je za neskončno sendvičev razlogov za odstop."

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 43
  • Avatar right
    right 21:22 23.maj 2020.

    od kod se spet ta propadli seronja oglaša?

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 16:46 23.maj 2020.

    Saj razumem,vse razumem.Šarec rabi od babice 1 dcl breskov čaj.Če ga motijo beli napisi na črni podlagi,je pa njegova stvar... .

  • dusan11 12:19 23.maj 2020.

    Ta nesposobneš je spet začel lajati, ki je sam odstopil