Slovenija
9932 ogledov

Šarec nad Pahorja: "Težko sedim v salonu in leporečim, medtem ko ..."

Borut Pahor Instagram
Pahor si s svojim pismom pri Šarcu ni prislužil nobenih dodatnih točk.

Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec je predsedniku republike Borutu Pahorju poslal "iskren odgovor na vaše pismo, ki ste ga pisali predsednicama in predsednikom parlamentarnih strank". V pismu je Pahor namreč pozval vse politične stranke k sodelovanju.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahorj je danes posredoval pismo predsednicama in predsednikom parlamentarnih strank.

Objavil/a Borut Pahor dne Ponedeljek, 01. februar 2021

"Ugotavljate, da smo v času samostojne države vzpostavili razmeroma trden demokratični sistem, ki je utemeljen v parlamentarni demokraciji. To je res in s tem se lahko strinjam," je zapisal Šarec, a opozoril, da je ta trenutek po 30. letih države demokracija tudi najbolj ogrožena. 

Očital mu je, da je molčal ob vseh poskusih uničevanja pravnega reda in ustavne ureditve ter da se ni oglasil ob nobeni pomembni temi. "Kadrovanja, napadi na medije, poseganje v avtonomijo neodvisnih institucij, žaljenje po družbenih omrežjih, molk ob koruptivnih dejanjih vlade in posledično molk ob napadih na žvižgače, ki so na to opozorili ... Vedno ste molčali," je navedel.

Pojasnil je, da je vlada vse predloge amandmajev k dosedanjim PKP-jem zavračala po tekočem traku, poleg tega je opozoril, da so vsi PKP-ji imeli v besedilu podtaknjence, ki omejujejo človekove pravice. "Niste se oglasili, da bi branili človekove pravice. Namesto tega smo vas videli na družbenih omrežjih med uporabo otroških igral, ki otrokom niso dostopna, saj so oblepljena s trakom zaradi epidemije. Tudi vaše neizmerne sreče ob obisku frizerja ne bi bilo treba deliti z nami, saj to ni pomembno za državljane in državljanke," je bil oster Šarec.

Dotaknil se je tudi predsedovanja EU in Pahorja okrcal, da podpira "napore" zunanjega ministra Anžeta Logarja, medtem pa da smo se znotraj EU premaknili proti Višegrajski skupini. 

Pahorjev poziv je označil za "poskus vreči vse v isti koš in dobiti pokritje za vse aktivnosti vlade", ki naj bi bil po Šarčevem mnenju "verjetno usklajen s predsednikom vlade".

Predlagal mu je, da se z Janšo temeljito pogovori, na koncu pa je dodal še, da upa, da bo razumel, da kot predsednik največje opozicijske stranke težko sedi v salonu in leporeči, medtem ko so ljudje v stiskah. "A ne zaradi nesodelovanja politike, temveč zaradi samovolje vladajočih in vašega molka".

Objavil/a Marjan Šarec dne Ponedeljek, 01. februar 2021

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • jastreb13 10:59 02.februar 2021.

    Sempertinšek, Kučanov pionirček a ti sploh veš, da ima vsak pameten kmet takega teleta raje zaprtega v štali, da mu ne zbetlja in dela škodo naokoli?? No, tebe je Kučan pripelal v slovenski parlament, ker na tvoj "visok IQ" si ...prikaži več glih tapravi za škodo delat državi in državljanom. Če bi bilo Kučanu res kdaj kaj do te države, bi te zaprl v štalo in tam redil ne pa v slovenskem parlamentu.

  • marjan902 09:32 02.februar 2021.

    Od kdaj ste rdeci vecina naroda,da dol pades,ne se povzdigovat zgodovina ne LAŽE

  • Janez 06:54 02.februar 2021.

    Kje si bil do sedaj Šarec?? Končno si se postavil kot opozicijska stranka. Ali si pozabil kako ti je JJ nagajal ko si bil ti predsednik vlade??Tako naprej pa imaš mojo podporo!! Barabe v vladi morajo občutiti da obstaja opozicija, ki misli drugače!!