Slovenija
3832 ogledov

Šarec o razhajanjih molči

Marjan Šarec Anže Petkovšek Marjan Šarec na sedežu stranke LMŠ na dan parlamentarnih volitev.
Nadaljevanje usklajevanj.

Predsedniki LMŠ, SD, SMC, NSi, SAB in DeSUS so danes za skupno mizo usklajevali programske točke, ki jih je po mnenju posameznih strank nujno upoštevati. Zavez o podpori koalicije sicer še ni dal nihče, zaveza bo dana, ko bodo šteli glasovnice, je poudaril predsednik LMŠ Marjan Šarec. Kot je dejal, pa bo še vedno nadaljeval tudi pogovore z Levico.

Šarec je današnji skoraj triurni pogovor v izjavi za medije označil za vsebinski. Po njegovih zagotovilih danes niso odprli debate o kadrovski razdelitvi, kot je sicer napovedal pred sestankom. Kdaj bodo prišli do kadrovskih zadev, je po njegovih besedah odvisno od tega, kdaj bodo zaključili vsebinska pogajanja. Z njimi bodo nadaljevali v sredo, prav tako na ravni predsednikov strank.

O tem, kje je na vsebinskem področju največ razhajanj, ni želel govoriti, saj da pogovorov še niso končali.

Resorji ostajajo

Šarec je pojasnil, da bodo resorji znotraj vlade ostali, kot so sedaj, dodali bodo le ministrstvo za digitalno družbo, kar je bil predlog LMŠ že pred volitvami. O predlogu DeSUS za vzpostavitev ministrstva za obrt in družinska podjetja je dejal, da po mnenju njihove stranke to ne bi rešilo ničesar in da se da problematiko tega področja reševati tudi z državnim sekretarjem. "Vsako takšno ločevanje prinese za seboj kup birokratskih problemov in zadev niti ne reši tako, kot bi pričakovali," je dejal.

Kot je pojasnil, se sicer o razrezu ministrskih mest še niso dogovorili, saj druge stranke še niso povedale, koliko bi jih rade in katera področja so njihove prioritete. Tudi o tem, koliko in katere resorje bi želeli imeti v LMŠ, ni želel govoriti. "Ta hip je to preuranjeno," je dejal.

Marjan Šarec in Brane Golubović Slovenija Šarec: To je popoln nesporazum Zmago Jelinčič Slovenija Jelinčič bo podprl Janšo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • straniscar 16:23 04.julij 2018.

    Bolje, da bi molčal za vedno!

  • Avatar praufo
    praufo 09:43 04.julij 2018.

    serpentinšek, če bo šef vlade, (zadnje čase ga sploh ne vidim v delovni obleki, ker jo je zamenjal s kravato), se bo srečal tu di kakšnim evropskim šefom ... zanimivo bo ko se bo objemal z junkerjem ... dva klovna ...prikaži več bosta držala drug drugega ... eh, hec je hec , ampak ko te udari po žepu zaradi nesposobnosti, pa ni več hec

  • mizimazi 07:01 04.julij 2018.

    Večno drugi pankrtski luzerček...