Slovenija
5939 ogledov

Šarec prejel opozorilo SDS

Marjan Šarec Saša Despot
"Govoril sem resnico," odgovarja Šarec.

Predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle Marjan Šarec, je od odvetniške družbe Matos prejel "Opomin in poziv za prenehanje s kršitvami osebnostnih pravic Slovenske demokratske stranke". SDS tako Šarca poziva, da nemudoma prekliče izjave s katerimi je "nedopustno kršil pravice SDS do varstva ugleda in dobrega imena."

Zahtevajo, da izjavo prekliče v TV Dnevniku in Odmevih

Izjava, ki je po mnenju SDS neresnična in žaljiva, je bila predvajana na javni televiziji, v TV Dnevniku in Odmevih 31. 1. 2020, torej štiri dni po odstopu z mesta predsednika vlade: "S tako stranko je težko sodelovati, ki pač izvaja metode kakršne izvaja, se pravi sovražni govor, potem, tudi se financira iz Madžarske (in vse tisto, kar je znano v zvezi s sto stranko)."

Če izjave ne prekliče, ga bodo tožili

Če Šarec te izjave ne bo preklical, bodo zoper njega primorani sprožiti postopke za odvrnitev dodatne škode, Šarcu sporočajo z odvetniške pisarne Matoz. 

Šarec: Povedal sem resnico

"Prejel sem "prijazno" pismo s strani odvetnika stranke SDS. Pravi, da sem nedostojno govoril o stranki in da bom prejel tožbeni zahtevek, če se ne opravičim," je na Facebooku zapisal Šarec in objavil tudi dopis odvetnika. "No, se opravičujem, če sem izrazil svoje mnenje, ki ni osamljeno. Ne nazadnje (še) živimo v svobodni državi. Je pa lepo izražena prihodnost s tem pismom, če bo sestavljena vlada stranke SDS. Me pa očitno že vidijo v opoziciji, glede na to, da so mi poslali na elektronski naslov Državnega zbora. Želja po oblasti je močna."

Komentarjev 32
  • Maks Brecko 20:34 10.februar 2020.

    SDS slovenska domobranska belogardistična stranka spet izvaja pritisk na ostale stranke sramota kaj si vse Janša dovoli

  • ofclotun 19:49 10.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Ivo 19:21 10.februar 2020.

    Marjanček, vsaj blindiran avtoček si kupil Janši ali komurkoli že, ki te bo nasledil! #hvala!