Slovenija
4667 ogledov

Šarec: Slovenska podjetja je uničil pohlep nekaterih ljudi

Marjan Šarec
Premier Marjan Šarec je ob 1. maju obiskal Ravne na Koroškem in v svojem slogu komentiral praznik prvi maj in tudi nekatere aktualne gospodarske tematike.

Premier Marjan Šarec je kot slavnostni govornik na prvomajskem srečanju na Ravnah na Koroškem ocenil, da prvi maj ni ideološki praznik, ampak pristen praznik ljudi dobre volje, ki se družijo, vsak dan delajo in ustvarjajo ter imajo radi svojo domovino. 

praznik dela Nekoč je bilo tako Slovenija "Za prvi maj si dobil dodatek k plači"

Včasih bi več problemov lahko rešili, če bi se jih lotili z dobro voljo in z manj jamranja, je dejal premier. Zdi se mu, da smo po 30 letih od osamosvojitve kakšno priložnost tudi zamudili. "Slovenija je lepa država, ima naravno bogastvo, veliko bogastva je tudi v njenih ljudeh. Vsi si želimo boljše življenje. V obdobju samostojne Slovenije se je marsikaj naredilo mimo tistega, kar smo pričakovali leta 1991, ko smo bili z večinsko večino za samostojno Slovenijo," je dejal premier.

praznik dela | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Pohlep vodil podjetja v propad

Po njegovih besedah se danes nekaterih podjetji zgolj spominjamo, mnoga podjetja so propadla, pa ne zato, ker ne bi imela česa ponuditi in ne zato, ker bi imela slabe delavce, ampak zato, ker jih je uničil pohlep nekaterih ljudi. Izrazil je tudi obžalovanje, da so propadle mnoge blagovne znamke in da so nekatera podjetja kupili tujci, potem pa jih zaprli. Če ne bilo tega pohlepa posameznikov, bi lahko imeli danes v Sloveniji še več podjetji v svoji lasti.

Marjan Šarec v DZ Slovenija Šarec: "Lahko se mi smejite, vam nič ne zamerim ..."

Na mednarodni praznik dela se delavci po vsem svetu spominjajo zatrtja delavskih protestov v Chicagu 1. maja 1886.

V skrbeh za Adrio

Šarec je kot dovolj zgovoren primer izpostavil Adrio Airways, ki jo je želela kupiti Lufthansa, a se njeni lastniki s tem niso strinjali in so jo potem prodali nekemu skladu. "Danes se sprašujem, koliko časa bo še letela naša Adria," pravi Šarec.

razno 09.01.14. sivilje, sivanje, delavci, zaposleni, delo, tovarna, Bulgarian N Eksperiment Svet Delavnik bi morali skrajšati iz petih na štiri dni

Za napovedana odpuščanja v Gorenju po Šarčevem mnenju niso krivi kitajski lastniki, ampak nekdo, ki se je prezadolžil in ni vodil podjetja na takšen način, da bi bilo dolgoročno vzdržno.

Adria Airways | Avtor: Borut Cvetko / mediaspeed.net Borut Cvetko / mediaspeed.net

Danes nas tepe naša preteklost

"Zato nas danes tepe predvsem naša preteklost in zadnjih 20 ali 15 let. Ko se je želelo imeti vse več in se ni upoštevalo načela, da če nimamo, potem nima nihče, če pa imamo, pa imejmo vsi. Tako pa vedno so samo nekateri zategovali pas in vedno se je govorilo tako, kot se žal govori tudi danes," je dejal.

Marjan Šarec Zelo kritičen Slovenija Marjan Šarec: Juncker je pristranski, Tajani nesposoben

Navezal se je še na 15. obletnico vstopa Slovenije v EU, ki jo praznujemo danes. "Ne glede na to, kaj slišimo, je EU vendarle nekaj dobrega in nekaj pozitivnega, če je vodena na način, da so vsi narodi enakopravni, enakovredni in lahko vsak pove svoje stališče. In Slovenija tam ima svoj glas," je še dejal Šarec.

Gorenje | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Predsednik koroške regijske organizacije Skei Novak pa si želi živeti v državi, kjer bomo približno vsi enaki. "To smo nekdaj že imeli in z malo manj požrešnosti kapitala bi se lahko vrnili v te čase," je dejal.

 

Komentarjev 15
  • svatne 09:10 02.maj 2019.

    Pohlep in druge zastranitve so aplošen pojav. Zato je človeštvo našlo odgovor: država, zakon, samouprava. Slovenija prednjači po zlorabah vsega = države, zakonov, samouprave. Žal! Začelo se je z diverzijo ustavnih sodnikov, ki so razveljavili zakon, ki je poslancem zagotavljal ...prikaži več avtonomijo pri odločanju (kakršno terja ustava!). Vse ostalo je posledica - padli smo v ponor socialistične delegatske skupščine voljnih dvigovalcev rok. Pravi arboretum za velike in male lopove.

  • bojovi 23:29 01.maj 2019.

    Lahko govoriš Šarec, ampak dokler se Slovenska zakonodaja ne spremeni in glavne ne zapre, pri govorjenju bo tudi na žalost ostalo. Toliko sodišč toliko obtožb raznih politikov, z leve kot tudi z desne in nič.

  • asmas1965 22:04 01.maj 2019.

    gospod Šarec z IMENI NA SVETLO nič drugega nočemo.Sicer pa vsi vemo kdo so ti lumpje