Slovenija
9752 ogledov

Šarec: "To je vse kurjenje mokrih drv"

Marjan šarec LMŠ
Premier Marjan Šarec zanika posredovanje pri zaposlitvi nekdanje uradnice občine Kamnik na Sovi.

Tudi druge navedbe glede članov kabineta so namenjene zgolj temu, "da bi nas med seboj sprli in ustvarili nezaupanje", meni Šarec. "Pa nas ne bodo, še bolj bomo grizli! To je vse kurjenje mokrih drv. Kdor se boji vročine, naj ne hodi v kuhinjo, je izrek, ki se ga v kabinetu večkrat spomnimo. Mi se vročine ne bojimo. Tudi govorice, kako smo v koaliciji tik pred razpadom in sprti, ne držijo," je na Facebook profilu zapisal premier.

Ob tem je pojasnil, da je zadnji dve leti po vstopu v državno politiko že navajen, da je deležen vztrajnih namigovanj in neresnic s strani raznih portalov, povezanih s stranko SDS. "Začelo se je z mojo preteklostjo, mojo posvojitvijo in mojim domnevnim tujim poreklom. Tokrat mi očitajo zunajzakonsko razmerje, kar pomeni, da so se spet spravili na osebno raven. Omenjena gospa nikoli ni bila zaposlena na občini Kamnik, niti z njo nimam nobenega razmerja," je zatrdil Šarec.

"Prepričan sem, da je v naši ljubi Sloveniji dovolj resnih problemov, ki jih rešujemo in jih moramo reševati. In to skupaj," je zapis na Facebooku zaključil premier.

Danes je v izjavi za medije znova zanikal posredovanje pri zaposlitvi in menil, da gre za "insinuacije teh medijev, ki smo jim ves čas priča". "Glede na to, da so mi metali naprej, da sem posvojen, da sem - navajam - Šiptar, potem sem moral v Kamniku eno svetnico tožiti, ker je trdila, da pretepam ženo. To je že kar dolga doba tovrstnih insinuacij v teh medijih, tako da me to niti ne preseneča," je dejal Šarec ob prihodu na investicijsko in razvojno konferenco v Ljubljani.

Zatrdil je tudi, da ima Damir Črnčec še naprej njegovo zaupanje, tako kot vsi člani njegovega kabineta. Cilj takšnega poročanja je po njegovem mnenju, da bi jih sprli med seboj.

Poudaril je, da je omenjena gospa dobila službo v Sovi, "ker se je prijavila in je šlo to vse po postopkih". Na vprašanje, ali jo pozna osebno, je odgovoril, da jo pozna že dolgo, vendar se že dolgo nista srečala.

Marjan Šarec | Avtor: Epa Epa

"Na podlagi preveritve podatkov o izplačilih, ki jih je opravila naša finančno-računovodska služba za obdobje od 2011 do 2019, vezanih na opravljanje dela na katerikoli pravni podlagi, izhaja, da iz občinskega proračuna Občine Kamnik osebi ni bila izvedena nobena transakcija," so za STA zapisali na občini.

Na občini Kamnik ne razpolagajo s podatki o tem, katere konkretne osebe opravljajo oziroma so opravljale delo pri posameznih poslovnih subjektih, s katerimi ima oziroma je imela Občina Kamnik sklenjeno pogodbeno razmerje.

Poslanska skupina SDS je predlagala, naj komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) obravnava morebitno zlorabo Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) s strani Šarca in državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca, o kateri je v ponedeljek poročal spletni portal Požareport. Zlorabila naj bi svoj položaj in politični vpliv za ureditev službe Šarčevi znanki na Sovi, in sicer mimo pogojev in razpisov za delovna mesta v Sovi.

V Sovi so navedbe o morebitni zlorabi agencije že v celoti zavrnili. V torek pa je nekaj članov Knovsa obiskalo sedež Sove, kjer so preverjali postopke kadrovanja in očitke o nepravilnostih pri omenjeni zaposlitvi, je poročal Spletni časopis. Dokončni izsledki nadzora še niso znani.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 25
  • perhan63 21:30 02.oktober 2019.

    ah serpentinšek..ne bluzi..mrš na veselico

  • brezdom 19:59 02.oktober 2019.

    kaj je sarec popolnoma zblaznel....pa ja cela gorenjska ve da je bil posvojen otrok iz kosovega...kaj to takega....kaj je dvoplastna oseba....da se poistovetil z serpentinskom...se vedno imas bioloske starse ....v ekran pa se vehementno zlaže...v cem je fora o tej ...prikaži več njegovi ženski pa tako....kjer je dim je tudi ogenj....ne glede kaj izumlja o kurjenju mokrih drv....kako je lahko tako prepotenten in snob

  • Solton 19:50 02.oktober 2019.

    Šarac go hme...