Slovenija
8045 ogledov

Šarec zadovoljen s pojasnili Pivčeve glede zaslužka 30 tisoč evrov

DeSUS Anže Petkovšek Novo izvoljena predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec.
Pivčeva Šarcu zagotovila, da DeSUS ostaja trden člen koalicije.

Predsednik vlade Marjan Šarec je na današnjem sestanku z novo predsednico koalicijskega DeSUSa izključil možnost rekonstrukcije vlade, oziroma zamenjave resorjev. Pivčeva je namreč na kongresu, kjer je premagala dosedanjega predsednika Karla Erjavca, izrazila željo, da DeSUS prevzame vodenje ministrstva za delo, družino in socialne zadeve. Karl Erjavec je po porazu na kongresu napovedal odstop z mesta ministra za obrambo in umik iz javnega življenja. 

Pivčeva: Šalila sem se

Pivčeva je po sestanku s Šarcem novinarjem dejala, da se je glede menjave resorjev šalila, saj ve, da menjava resorjev ni možna. Povedala je tudi, da je zaradi težav s hrbtenico še vedno na skrajšanem, štiriurnem delovniku. "Stanje ni tako dobro, da bi lahko delala polni čas," je dejala Pivčeva. 

Nova predsednica DeSUSa bo novega ministra za obrambo začela iskati po tem, ko se bodo končali postopki glede odstopa Karla Erjavca. Tega, ali ima primernega kandidata med člani stranke ali ga je moč najti na ministrstvu pa Pivčeva še ne ve. 

Šarec zadovoljen s pojasnili

Predsednik vlade naj bi bil zadovoljen s pojasnili glede afere SRIPT, ko je Pivčeva za pogodbeno delo prejela okoli 30 tisoč evrov bruto, delo pa naj bi v večini opravil nekdo drug. Iz kabineta predsednika vlade so sporočilo, da sta s Pivčevo opravila poglobljen in celovit razgovor ter se dogovorila za nadaljnje konstruktivno in proaktivno sodelovanje v vladi.

S Polnarjem se bo pogovorila posebej

S Šarcem sta se najbolj posvetila stanju v poslanski skupini, s katero se bo Pivčeva pogovorila jutri. Ločeno naj bi se pogovorila tudi s poslancem Polnarjem, ki je pri imenovanju Angelike Mlinar glasoval drugače kot ostali koalicijski poslanci. "Želim, da DeSUS postane zanesljiv partner in da ojačamo kredibilnost znotraj koalicije," je povedala Pivčeva. 

Predsednik vlade je Pivčevi, ki je v soboto na volilnem kongresu DeSUS premagala dosedanjega predsednika Karla Erjavca, še osebno čestital za izvolitev na to funkcijo, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

 

Komentarjev 10
  • @narhist 23:47 20.januar 2020.

    Edino poslanstvo Desus-a do zdaj je bilo, da se skoritijo v vlado, katerokoli, kdor da več. In če bodo tako nadaljevali bi bilo pošteno, da ime stranke spremenijo in ne zlorabljajo upokojencev.

  • sam50 17:20 20.januar 2020.

    Ampak po 12 in večurnem kongresu stranke,se ji po zmagi nad Kahlom na posnetkih in fotografijah vidi,da je v polni kondiciji in koloikor velja za druge državljane,ki delajo zaradi bolezni s polovičnim delovnim časom,je nedopustno,da je gospodična lahko zdržala cel ...prikaži več dan in pozno v noč.....

  • Frice 16:01 20.januar 2020.

    Veliko, celo vedno več upokojencev ne voli DESUSa, ampak tudi vse druge stranke. Trend se nadaljuje, ko spoznavajo, kako je v resnici, dokaz je krivulja upadanja podpore na volitvah. In tudi ne volijo nikogar več, ker ni koga.