Slovenija
21 ogledov

Sava ni za kopanje

Na letnem kopališču v Kranju ves čas dolivajo svežo vodo. Najmanj 50 litrov na k Žurnal24 main
Kopalna sezona se je že začela, a v Kranju sta zares higiensko varni le dve kopališči.

V torek bodo odprli vrata letnega kopališča, na Zavodu za zdravstveno varstvo (ZZV) Kranj pa so pred začetkom sezone preverili tudi kakovost vode treh najbolj priljubljenih naravnih kopališč in ugotovili, da je s pravilnikom o minimalnih higienskih in drugih zahtevah skladen le Čukov bajer.

Tako v Savi pri Supernovi kot v Kokri pri Kosorepu odvzeta vzorca kažeta prisotnost prevelikega števila koliformnih bakterij fekalnega izvora. Majda Pohar, vodja oddelka za higieno na ZZV, je priznala, da ocena ni popolna, ker niso imeli na voljo vsaj po dva vzorca, vseeno pa pri Supernovi kopanje odsvetuje. Vzorec, odvzet na Kosorepu, ni bil tako kritičen, da bi vodo označila za povsem neprimerno.

Direktor kranjskega zavoda za šport Brane Fartek je prepričan, da bo voda na letnem kopališču neoporečna. Za kakovost skrbi avtomatika, vzorce pa preverjajo tudi ročno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.